Search
Close this search box.

Concert Extraordinari de Primavera de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, dirigida per Pablo Marqués

Llíria 27 de maig de 2016

Demà dissabte 28 de Maig, a les 19:00 hores, al Teatre Sala de Concerts Unió Musical de Llíria, tindrà lloc el concert de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, dirigida, com a director invitat, per Pablo Marqués Mestre.

Aquest será l’ultim dels 3 concerts en què l’agrupació ha estat probant un revolucionari sistema per a triar nou director, en què cada concert ha sigut dirigit per un director diferent.

El primer a agafar la batuta de la Unió Musical va ser Francisco Valero, que va dirigir a la banda en el concert del 20 de febrer i, també, en un concert – programat a Amposta – que va tenir lloc el 27 de febrer. Per al concert del 9 d’abril, que se celebrà dins de les festes en honor a Sant Vicent Ferrer, la banda va ser dirigida pel belga Dirk de Caluwe. L’últim director en dirigir a la Unió Musical, abans de l’elecció del nou director titular, és Pablo Marqués, qui es posarà al capdavant de la banda per al concert extraordinari de primavera, aquest 28 de maig.

Pablo Marqués Mestre

Natural d’Altura, és titulat superior pel Conservatori Salvador Seguí de Castelló en l’especialitat de Trompeta. També té estudis de Direcció d’Orquestra i Cor amb els mestres Juan Luis Martínez, Salvador Sebastià i Rafael Sánchez Mombiedro, a més de realitzar diferents cursos i masterclass de Direcció Orquestral amb els mestres Yaron Traub i Cristóbal Soler, entre uns altres.

Ha actuat com a director convidat en diferents agrupacions, entre les quals destaquen l’Orquestra Simfònica Nacional d’Estònia (ERSO), “Carpe Diem” Chamber Orchestra Saint Petersburg (Rússia), Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC), Estonian Academy of Music and Theatre Symphony Orchestra de Tallinn (Estònia), i la Banda Simfònica i Orquestra de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera (València).

En la seua experiència professional destaca com a director de solistes de la talla de Wenzel Fuchs (clarinet solista de la Filharmònica de Berlín), Raisa Ulumbekova (professora del Rimsky-Korsakov St.Petersburg State Conservatory), Venancio Rius (professor de la Universitat Alfonso X el Sabio, i solista) i altres músics de gran projecció com Raúl Traver, Paola Rodilla, Néstor Zarzoso, Jesús Jiménez i Mariano Esteban. A més, en el camp del teatre i de la lírica, ha dirigit diverses gales líriques i ha sigut el director musical de les sarsueles “Gigantes y Cabezudos” i “Bohemios” amb l’orquestra i cor de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó en el Teatre Principal de Castelló, dins del XIV i XV Cicles d’Òpera de Castelló. Ha sigut director de la Banda Simfònica de la Unió Musical Utielana d’Utiel, i actualment és director titular de la Banda Simfònica de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó, de l’Orquestra de la Societat “La Primitiva” de Rafelbunyol i de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC). Entre els seus futurs projectes es troben entre uns altres, un concert com a director convidat amb la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria, la direcció musical de la sarsuela “La Tabernera del Puerto” amb l’Orquestra i Cor de l’Ateneu Musical Schola Cantorum, el 5th Spanish Tour “Carpe Diem” Chamber Orchestra St. Petersburg i la trobada d’estiu amb la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC).

Actualment és el nou director titular de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana per a la temporada de 2016

Compartir:

Últimas noticias

Categorías