Search
Close this search box.

JazzEñe torna a València per internacionalitzar el jazz espanyol

València, del 28 de setembre a l’1 d’octubre
La Fundació SGAE, en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, la Universitat de València, Acción Cultural Española i Radio 3, organitza la III Edició de JazzEñe, una iniciativa que té com a objectiu donar a conèixer el jazz espanyol internacionalment.

JazzEñe comença el dia 28 de setembre, a les 20:15 hores al Col·legi Major Rector Peset, amb la inauguració de la exposició Quan la nit es trenca en mil sons. Alfaro i el Jazz, amb escultures i dibuixos de l’artista valencià Andreu Alfaro al voltant del jazz, i un concert del grup local Folkenjazz. La mostra, organitzada per la Universitat de València en col·laboració amb la Fundació SGAE i l’Institut Valencià de Cultura, serà gratuita i es podrà visitar fins al 30 d’octubre.

A partir del 29 de setembre i fins a l’1 d’octubre, el Teatre Rialto acullirà el programa d’actuacions de JazzEñe 2016, que reuneix una àmplia representació d’autors i artistes que ofereixen jazz d’arrel i altres el so dels quals es barreja amb altres estils. En concret, Chiqui Cienfuegos, Ernán López-Nussa, Ernesto Aurignac Quintet, Javier Vercher, Joan Monné Trio, Joaquín Chacón, Luis Verde Quinteto, Marta Sánchez Quintet, Noesis Trio con Perico Sambeat, Ramón Díaz Group, Sinouj y Verónica Ferreiro Quinteto.

Junt amb el públic assistent, JazzEñe 2016 comptarà amb la presència de representants de 13 festivals i promotors de jazz europeus, convidats per la Fundació SGAE per a mostrar la creació dels autors del jazz que desenvolupen la seua feina al nostre pais i promoure d’aquesta manera noves vies de col·laboració entre ells. En concret: O-Tone Music (Alemanya); Brussels Jazz Marathon (Bélgica); Jazz Plus (Bulgaria); Festival Cinq Continents, Nuits du Sud y L’ajmi (Francia); Amersfoort Jazz Festival (Holanda); MediaEvent (Hungría); Dublin Jazz (Irlanda); Fondazione Musica Roma (Itàlia); Jazztopad (Polònia); Bohemia Jazz Fest (República Txeca); y Usabda Jazz Festival (Rúsia).

A més de la música en directe, s’han organitzat trobades professionals entre els grups participants i els directors de festivals i programadors europeus, que dónen a conèixer les seues propostes i obrir així les vies de col·laboració entre ells.

JazzEñe2016 oferirà un total de 12 concerts en dos sessions: sessió de vesprada, a les 19:00 hores, i sessió de nit, a les 22:00 hores, el preu de les quals és de 7 euros cadascuna. El 29 de setembre JazzEñe 2016 comptarà amb les actuacions de Sinouj; Marta Sánchez Quintet; Noesis Trio con Perico Sambeat y Ernán López Nussa. Continuarà el 30 de setembre amb els concerts de Ramón Díaz Group; Joaquín Chacón; Joan Monné Trio y Verónica Ferreiro Quinteto. Y finalitzarà l’1 d’octubre amb les actuacions de Luis Verde Quinteto; Ernesto Aurignac Quintet; Chiqui Cienfuegos y Javier Vercher.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías