Search
Close this search box.

Les societats musicals ratifiquen la tasca de la FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha celebrat a Benicarló la seua primera Assemblea anual del 2017. L’objectiu d’esta trobada, que va tindre lloc el dissabte passat, ha sigut la modificació estatutària per incorporar a les finalitats de l’entitat la promoció i foment de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en l’àmbit musical, així com l’aprovació dels comptes i gestió de la Junta Directiva en 2016.

Es tracta de la segona vegada que la FSMCV celebra una assemblea en el primer semestre de l’any. Aquesta iniciativa fou aprovada en 2015 en la trobada de Benicàssim, a on es va decidir realitzar una assemblea per a l’aprovació de l’activitat i comptes i altra posterior centrada en un contingut més formatiu i lúdic.

Pel que fa a la proposta de modificació de l’article 6 dels Estatuts socials per incorporar entre les seues finalitats la promoció i foment de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, aquesta iniciativa va ser aprovada per la totalitat de les societats musicals assistents, sense cap vot en contra i només una abstenció.

La FSMCV es compromet a la garantia en el tractament i les mateixes oportunitats a totes les persones del seu entorn de gosar de dret, educació, formació i participació. A més, integrarà la igualtat a tots els seus projectes, programes de formació, concerts i accions amb la finalitat d’evitar la discriminació i contribuir i garantir el mateix accés d’oportunitats a les persones del seu entorn. Junt amb açò, es posarà especial atenció en l’ús adequat del llenguatge i el foment d’idees per incentiva relacions igualitàries i no sexistes.

“Actualment, hi ha una notable quantitat de llocs directius en Societats Musicals ocupats per dones i inclús a la franja d’edat fins els 20 anys el 50% de les persones inscrites com a músics són dones. Açò reflexa els avanços que hem experimentat, però encara queda molt de treball per fer en els llocs de major responsabilitat. Estem orgullosos de la modificació que hem realitzat al nostres estatuts perquè és una reforma de gran calat que estem segurs que influiran positivament en la societat”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Aprovació de la gestió i comptes generals

En aquesta assemblea, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament i de l’Associació Musical “Ciutat de Benicarló”, un altre dels punts més rellevants ha sigut l’aprovació del balanç de les activitats i gestió desenvolupades per la FSMCV al 2016 així com els seus comptes anuals. En este sentit, les Societats Musicals per unanimitat han ratificat el recolzament a la tasca de la Federació en ambdós aspectes sense cap vot en contra, tret especialment destacable en un organisme format per 547 societats musicals. La gestió fou aprovada amb la totalitat de vots a favor, cap en contra i 2 abstencions, a l’igual que els comptes anuals que no van tenir cap vot en contra i només 3 abstencions.

“Estem realment emocionats per l’acollida dels més de 300 assistents que han participat en un acte com el de hui. En primer lloc, per la seua participació, ja que es tracta d’una xifra superior a l’habitual en les assemblees d’aquest tipus. I en segon lloc, per comptar amb el suport unànime de totes elles. Sentim que s’ha valorat molt positivament el dur treball que estem realitzant, per millorar la situació de les SSMM”, ha destacat el president Pedro Rodríguez.

També s’ha aprovat la incorporació a la Junta Directiva de Juan Carlos Alfonso Picó (president de la FSMCV a la comarca del Vinalopó) i Mª Sales Coronación Ferrer Ribera (secretaria de la Unió Musical de Sueca) com a vocal nº 10 i nº2, respectivament.

Per últim, es va anunciar que en 2018 es commemorarà el 50º aniversari de la FSMCV i per a això s’ha posat en marxa una comissió mixta formada per més de 60 persones que s’encarregaran de la planificació d’esdeveniments i actes de suport al col·lectiu que implique a les tres províncies de la Comunitat Valenciana i que tindran un gran calat social i repercussió mundial.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías