Search
Close this search box.

La plataforma valenciana #FinançamentJust exigirà hui a Madrid un nou model de finançament per a la Comunitat Valenciana

La plataforma valenciana #FinançamentJust exigirà hui a Madrid un nou model de finançament per a la Comunitat Valenciana. La comissió desplaçada fins a la capital entregarà hui al Ministeri d’Hisenda el manifest i l’informe dels experts de la Comunitat que avala la necessitat d’una reforma urgent del sistema de finançament autonòmic.

El passat 18 de novembre de 2017 la FSMCV es sumava a la manifestació que mobilitzava a la societat valenciana per tal de demanar una reforma immediata del sistema de finançament. La Federació ja va destacar en aquell moment l’evidència que des de fa anys la Comunitat Valenciana pateix un infrafinançament i infrainversió que afecta a la nostra societat, i és per això que recolza aquest moviment amb la finalitat que siga reconeguda la situació que actualment es pateix per tal que siga revisat el model de finançament de les autonomies i els valencians reben allò que els correspon per dret.

En el període 2008-2011 la FSMCV rebia 67.500 euros anuals de mitjana, mentre que en el període 2012-2017 va passar a rebre 9.833 euros anuals de mitjana. Així doncs, la FSMCV va deixar d’ingressar 346.000 euros des de 2012, la qual cosa suposaria el propi deute històric del govern de Madrid amb aquesta entitat. A açò s’afig que entitats amb menor representació o activitat reben des de 25.000 fins a 80.000 euros anuals.

La Comunitat Valenciana només rep un 1% de les ajudes en aquest àmbit, dada realment alarmant si tenim en compte que la FSMCV congrega al 50% de les bandes de música del nostre país i representa, segons la Universitat de València, al primer agent cultural de la nostra Comunitat.

La Federació incideix en la importància de que tots els valencians es sumen a aquest moviment que va més enllà de qüestions o adhesions polítiques i que busca una cosa comuna a tots que és la defensa dels interessos de la societat valenciana: tindre les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans espanyols.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías