Search
Close this search box.

València es converteix en la capital nacional dels intèrprets de tuba i bombardino amb motiu de l’II Festival de l’AETYB

València, 12 de juliol de 2016
Un total de 400 músics participen en aquesta trobada organitzada per l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardinos (AETYB).

Del 15 al 21 de juliol se celebraran concerts, classes magistrals, exposicions, conferències, tallers, etc. en el Conservatori Superior de Música de València, el Palau de la Música, la plaça de la Verge i l’edifici Veles i Vents del port de València.

Solistes i grups de prestigi internacional com Steven Pixeu, Thomas Ruedi, Opus 333 o Sergio Carolino també prendran part en l’esdeveniment.

Paral·lelament se celebrarà un concurs d’interpretació al que s’han inscrit 75 instrumentistes procedents de tota Espanya.

La ciutat de València es convertirà, del 15 al 21 de juliol, en la capital nacional dels intèrprets de tuba i bombardino amb motiu de l’II Festival AETYB que ha organitzat l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardinos (AETYB).

El Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, el Palau de la Música, la plaça de la Verge i l’edifici Veles i Vents del port són els escenaris en els quals es desenvoluparà un ampli programa d’activitats que s’iniciarà el divendres 15 de juliol amb un concert de l’Orquestra de València en el Palau sota la direcció de David Llácer.

Des d’aqueix dia, i fins al diumenge 21, se celebraran concerts, classes magistrals, tallers, activitats infantils, recitals, conferències, exposicions, etc. de les quals podran gaudir els 350 músics que participaran en el Festival i que procedeixen de tota Espanya.

A més, el dia 20 tindrà lloc alPalau un concert a càrrec dels guanyadors del Concurs AETYB 2016 al costat de la Banda Músics sense Fronteres, durant el qual s’estrenaran quatre obres dels compositors valencians José Suñer, Pere Sanz, Jesús Santandreu i Amparo Edo, encàrrec de l’Associació.

Aqueix mateix dia, l’Ensemble d’AETYB actuarà en la Plaça de la Verge, en el marc del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València.

La música també estarà present en les nits valencianes i per açò, del 16 al 21 de juliol, tindran lloc actuacions en l’edifici Veles i Vents del port de València. Sota el títol “Els vents al Veles” podrà escoltar-se a grups i solistes que s’endinsaran en el món del jazz, el pop, el funky, la música ètnica, el ska o el folk.

Segons el president d’AETYB, Eduardo Nogueroles, “l’objectiu principal d’aquest Festival és donar a conéixer al públic en general la versatilitat i possibilitats que ofereixen instruments com la tuba i el bombardino a través de concerts i actuacions a càrrec d’artistes espanyols de renom i d’alguns dels millors artistes internacionals, al costat d’agrupacions musicals de prestigi”. Més de 20 formacions i solistes de talla internacional.

Entre les formacions que actuaran durant el Festival estan la Brass Band Zurich, València Brass Band by Inel, Banda l’Artística Manisense, Orquestra de Burjassot, Ensemble AETYB, Orquestra de València, Banda de l’Ateneu del Port, Ensemble de Metalls de Rafelbunyol, Opus 333, Banda del CIM de Benimaclet, Brass Band del Conservatori Superior de València, Ensemble I Tu Per què no?, Banda Simfònica de Músics sense Fronteres, etc.

Al costat d’elles, solistes nacionals i internacionals com els bombardinistes Steven Pixeu, Pep Burguera, Juanjo Munera, Missa Pixeu, Giles Rocha, Patrick Wibart, Eduardo Diz, Jukka Millis, Thomas Ruedi, Helene Escrivà o David Abellán i els tubistas Roland Szentpali, Mike Forbes, Miguel Vallés, Sergio Finca, Gregory Fritze, Pablo Fernández, Miguel Moreno, Sergio Carolino, Vicente López, David Llácer, Dirk Hirte o Alfonso Mollá.

Concurs d’intèrprets

Paral·lelament al Festival, els dies 17, 18 i 19 tindrà lloc el Concurs d’interpretació AETYB 2016 al que s’han inscrit un total de 75 participants procedents de diferents punts d’Espanya.

Estructurat en cinc categories, segons l’instrument i l’edat dels aspirants, el concurs atorgarà nombrosos premis entre els guanyadors de cada categoria que seran jutjats pels més prestigiosos tubes i bombardinos del nostre país, així com per famosos artistes internacionals.

AETYB

A l’estiu de 2012, durant la International Tuba and Euphonium Conference celebrada en la ciutat austríaca de Linz, un grup de músics espanyols que es trobaven allí, veient la força que la tuba i el bombardino tenen en el panorama musical espanyol, decideixen crear una associació nacional, amb la finalitat de promoure la pràctica d’aquests instruments a Espanya.

El 22 de novembre d’aqueix mateix any, dia de Santa Cecilia, naix l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardinos (AETYB), amb el propòsit de crear diferents espais de trobada entre els músics que toquen aquests instruments. AETYB pretén ser una associació oberta on compartir experiències, coneixements, activitats, il·lusions, etc. i en la qual tenen cabuda tots els instrumentistes de tuba i bombardino.

L’Associació, que compta amb 400 socis, va fer la seua presentació oficial en 2013 en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid i va realitzar en 2014 el seu primer Festival en l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). AETYB compta amb un equip de treball format per prestigiosos professionals de tota Espanya i està presidida pel valencià Eduardo Nogueroles, compositor i professor del Conservatori Professional de Música de València.
Quadre d’activitats AETYB

Compartir:

Últimas noticias

Categorías