Search
Close this search box.

Les Corts aproven una Declaració Institucional de suport a Llíria com a Ciutat Valenciana de la Música

Les Corts Valencianes han aprovat hui una declaració institucional recolzada per tots els grups parlamentaris on situen al municipi de Llíria com a Ciutat Valenciana de la Música. A l’acte han assistit l’alcalde Manolo Civera, el diputat autonòmic i regidor de Cultura Paco García, els presidents de les societats musicals locals i els membres de la Direcció de la Candidatura a Ciutat Creativa.

Esta proposta, llançada des de la Regidoria de Cultura, Patrimoni i Turisme i aprovada per unanimitat pel ple de Llíria, pretén fer palés el bagatge musical bandístic i educatiu que Llíria arrossega des de fa ara dos cents anys.

Per este motiu, l’alcalde Manolo Civera ha volgut agrair el recolzament donat per tots els grups de Les Corts a esta iniciativa, perquè “servirà per impulsar també la candidatura de Llíria a Ciutat Creativa de la UNESCO, una distinció que posarà en valor i contribuirà a la difusió de la important oferta musical del nostre municipi, basada en una trajectòria històrica que ens situen en un referent mundial en este àmbit”.

Per la seua banda, el regidor Paco García ha remarcat que “la ciutat compta amb un patrimoni educatiu musical que la fa mereixedora d’este reconeixement internacional de la UNESCO, i per això, l’ajuntament ha iniciat una campanya per recollir el suport de les institucions públiques i privades, valencianes i espanyoles”.

Xarxa de Ciutats Creatives

La UNESCO va crear el 2004 la ‘Xarxa de Ciutats Creatives’ per promoure la cooperació cap a les ciutats i entre les ciutats que identifiquen la creativitat com a factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible.

Actualment, hi ha 180 ciutats que formen la Xarxa a tot arreu del món i treballen juntes cap a un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals al centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament a nivell internacional en la matèria. La Xarxa cobreix set àmbits creatius: artesania i arts populars, arts digitals, cinema, disseny, gastronomia, literatura i música.

Per a l’edil de Cultura, “la Ciutat de Llíria, per les seues característiques, història, recursos i projecció internacional, pot optar a este reconeixement en la modalitat de música”.

Per dur endavant el projecte de candidatura, l’ajuntament està constituint un comitè director, un consell assessor i un fòrum de participació ciutadana, ha explicat Paco García.

En estos moments, després de realitzar diverses reunions, s’està treballant en la preparació d’un Pla d’Acció per a 2019-2022 de cara a la nova convocatòria que realitzarà la UNESCO al febrer de 2019.

Per al regidor, “este reconeixement suposaria el reforç social i cultural a un treball de docència i creació de professionals, que al 2019, farà dos cents anys que es té constància a la ciutat”.

Llíria compta ja amb el sobrenom de “Ciutat de la Música”. El bagatge de les dos gran societats que la integren, així com de les altres agrupacions que s’han conformat en el darrer segle XX, com són les orquestres de pols i pua, la banda de gent major, els cors socials, les orquestres i les bandes juvenils, així com la tasca docent que ha suposat tindre un centre integrat d’ensenyament musical i altres expressions artístiques, són elements que avalen la ciutat a poder optar a este reconeixement internacional.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías