Search
Close this search box.

La FSMCV i el Palau de les Arts Reina Sofia inicien diumenge que ve el cicle “Bandes a les Arts”

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la Fundació de la Comunitat Valenciana Palau de les Arts Reina Sofia iniciaran el diumenge que ve, 1 de març, el cicle “Bandes a les Arts” amb l’actuació de la Unió Musical de Mislata i Societat Musical Unió de Pescadors (València).

Aquest programa permet anualment oferir concerts de les Societats Musicals federades dins de la programació del Palau de les Arts, en virtut del conveni subscrit entre la FSMCV i la Fundació Palau de les Arts.

Per a participar en aquest cicle, les Societats Musicals interessades han presentat un projecte en el qual s’ha valorat tant la qualitat de la proposta com la integració del repertori dins de la programació lírica de l’auditori, coincidint amb els compositors programats en cartell corresponents a cada data de concert triada. Al costat d’això, s’han tingut en compte altres factors com l’interés musical del repertori complet, la innovació de la proposta i l’aportació de valors associats a la igualtat de gènere, la intergeneracionalitat, l’atenció a la discapacitat o a col·lectius amb el risc d’exclusió social.

 

Els primers dos concerts del cicle comptaran amb un repertori simfònic, òpera, sarsuela i dansa

La primera Societat Musical que actuarà en aquest cicle és la Unió Musical de Mislata, a les 12.00 hores, amb l’espectacle “*Sentire”, una mescla de música, il·luminació i dansa ideat per Alejandro Galarza García, el seu director artístic i musical. El concert comptarà amb els directors Juan José Visquert, Pepa Cervera, Marta Polo i Manel Igualada i amb les veus de Yolanda Marín (soprano), Vera del Pi (soprano) i Javier Agullón (tenor), així com amb Raquel Roldan (dansa i art).

El repertori obrirà amb un bloc simfònic, amb peces de Händel i Mozart i continuarà amb un repàs a grans obres d’òpera, amb gran protagonisme de composicions de G.Verdi, així com de sarsuela, fent èmfasi en obres del mestre de Sueca, José Serrano.

El cicle Bandes a les Arts continuarà a les 17.00 hores amb el concert de la Societat Musical Unió de Pescadors, banda de música del barri del Cabanyal amb un origen que es remunta a l’any 1884. Per a aquest concert, la societat musical vol reivindicar el paper de la dona dins de la música, silenciades durant segles. Per a això oferiran un repertori especial, incorporant la figura de la dona com a protagonista a través de l’òpera ‘Carmen’ de G.Bizet i ‘La Tavernera del Port’, de P. Solazábal. També, com a manera de visibilitzar el talent femení de la banda de la Societat Musical Unió de Pescadors, la interpretació dels solos dins del repertori estaran protagonitzats per dones.

El cicle Bandes a les Arts continuarà amb els concerts del pròxim 29 de març amb les actuacions del Centre Instructiu Musical de Massanassa i la Societat Renaixement Musical de Vinalesa; i el 26 d’abril, amb la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig i la Societat Musical i Recreativa Lira Casino Carcaixentí.

Programa Bandes a Les Arts 1 de marzo

Compartir:

Últimas noticias

Categorías