Search
Close this search box.

Llíria City of Music es presenta a Burgos en el seu primer acte oficial

Llíria ha estrenat hui en gran la seua capitalitat musical internacional. El debut ha tingut lloc en el Fórum Evolución de Burgos, en la II Trobada Nacional de Ciutats Creatives Unesco, davant una gran expectació mediàtica i un calorós acolliment per part de totes les institucions presents.

La ciutat edetana ha presentat el seu potencial musical i patrimonial i el seu compromís amb la Xarxa de Ciutats Creatives a través de l’alcalde Manuel Civera, el regidor d’Ensenyaments Artístics Paco García i el tècnic de Turisme, Vicent Sesé. Este acte suposa la posada de llarg de les noves incorporacions a la Xarxa, Valladolid i Llíria, que des del passat 31 d’octubre s’uneixen a les altres ciutats espanyoles amb segell Unesco: Granada, Sevilla, Bilbao, Barcelona, Dénia, Terrasa i Burgos, l’amfitriona d’esta trobada.

“La presència de Llíria ací a Burgos és importantíssima. Estem rebent l’afecte i admiració de tots els representants de la Xarxa, que ens feliciten per haver aconseguit en molt poc temps una cosa que semblava impensable i només a l’abast de ciutats molt majors. Coneixen el nostre projecte i el valoren de forma molt positiva. A més, estem tenint l’oportunitat de començar a embastar relacions cooperatives i estratègiques amb altres Ciutats Creatives, i molt prompte anirem veient els fruits”, ha assegurat Manuel Civera.

A través d’un vídeo i una presentació multimèdia, Llíria va exposar la seua riquesa arqueològica, la seua tradició bandística i la seua variada programació musical, convidant als assistents a conéixer-la en profunditat i a establir sinergies creatives dins de la Xarxa.

En l’esdeveniment, de caràcter internacional, ha participat Kansas, l’única Ciutat Creativa als Estats Units, que va donar oficialment la benvinguda a Llíria a la categoria musical. “Estem molt impressionats amb tot el que hem conegut del projecte musical de Llíria, tenim moltes expectatives respecte a la seua integració en esta fantàstica xarxa internacional. Cada ciutat té un ritme, un batec, i a Llíria sentim que batega amb molta força”, assegura el coordinador de Kansas, Jacob Wagner.

El Ministeri de Cultura ha estat representat per Pilar Torre, consellera de Cooperació Cultural Internacional, que també ha felicitat a Llíria per la seua recent designació, així com els amfitrions, la Junta de Castella i Lleó i l’Ajuntament de Burgos.

En l’esdeveniment, Llíria ha presentat la seua nova identitat visual, amb el protagonisme de la flautista del Kalathos de la Dansa, que ha rebut elogis per part de la resta de ciutats presents. Després de les presentacions, arriba la posada en marxa. Este mateix dimarts, els tècnics es reuniran en una taula de treball amb l’objectiu d’establir l’itinerari a seguir per les diferents Ciutats Creatives espanyoles.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías