Search
Close this search box.

La FSMCV celebra aquest diumenge el segon concert del cicle “Bandes a les Arts” en el Palau de les Arts Reina Sofia

L’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera i la Societat Musical de Segorbe, pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), ofereixen aquest diumenge 14 d’abril, el segon concert del cicle “Bandes a les Arts”, en el Palau de les Arts Reina Sofia.

Aquest concert pertany al projecte posat en marxa per la FSMCV i la Fundació de la Comunitat Valenciana Palau de les Arts Reina Sofia, gràcies a un conveni signat entre totes dues entitats amb l’objectiu d’oferir concerts de les Societats Musicals federades dins de la programació del Palau de les Arts.

L’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera actuarà en primer lloc, a les 12.00 hores, sota la direcció de David Moltó Romero. Aquesta associació musical es va crear el 5 de juny de 1943, per la qual cosa fins a juny de 2019 es troba immersa en la celebració del seu 75é aniversari.

Per a aquest concert titulat “De Verdi a Penella: Del Romanticisme al Verdisme”, aquesta associació proposa un viatge en el temps començant en el Romanticisme de la primera etapa de Verdi i passant per l’òpera còmica de Penella, per a acabar amb cançons de l’última etapa del mestre valencià.

Així doncs, la primera part del concert està íntegrament dedicada a Giuseppe Verdi. L’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera farà un recorregut cronològic per la seua obra, en el qual les dues primeres peces pertanyen al primer període del compositor, una etapa de màxima activitat compositiva, en la qual va comptar amb Emmanuelle Muzio, un ajudant, que es convertiria en el seu únic deixeble.

La primera part també inclou un vals que Verdi va escriure originalment per a piano i que Nino Rota, més d’un segle després, el va instrumentar per a orquestra i el va introduir en la banda sonora de la pel·lícula “El lleopard” de Luchino Visconti.

L’Ateneu Musical interpretarà aquesta obra gràcies a l’adaptació del compositor i arranjador Ángel García Martínez. La primera part finalitzarà amb La forza del destino i Aida.

La segona part del concert de L’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera estarà dedicada al mestre valencià i començarà amb dos de les seues partitures menys conegudes, Las musas latinas i El espejo de las doncellas.

La soprano interpretarà l’havanera de Don Gil de Alcalá i les dues cançons més cèlebres que el mestre Penella va escriure per a la valenciana Concha Piquer, En tierra extraña i La maredeueta.

Aquest concert finalitzarà amb Rapsòdia valenciana, acompanyada pel cèlebre i llorejat grup de danses El Segreny d’Albalat de la Ribera i la projecció d’un vídeo sobre la Rapsòdia valenciana.

A les 17.00h concert de la Societat Musical de Segorbe

La Societat Musical de Segorbe, fundada en 1905 i dirigida per Josep Miquel Martínez Giménez, està integrada per les agrupacions Banda Simfònica, Orquestra, Banda Sènior, Banda Jove, Banda Infantil i Escola de Música.

El seu concert, que començarà a les 17.00 hores, tindrà com a fil conductor l’obra del compositor valencià Manuel Penella Moreno. L’actuació constarà de dues parts, una primera, instrumental i la segona, en la qual s’intercalaran peces instrumentals amb peces líriques, adequades a l’escenari de les Arts.

El concert també inclou obres d’altres compositors valencians, com els mestres Chapí i Matilde Salvador, compositora destacada i prolífica, que va triomfar i va ser reconeguda en una època en què el ser dona i compositora no era l’habitual i que el seu 100 aniversari del seu naixement s’ha celebrat en 2018.

El programa el completaran obres de mestres valencians, contemporanis i relacionats amb la Societat Musical de Segorbe com Manuel Hervás Lino i Josep Miquel Martínez.

Finalment, es podran gaudir també obres dels autors europeus Jacques Offenbach i Franz von Suppé; donat que en 2019 se celebra el 200é aniversari del naixement de tots dos, aquesta societat musical els ret homenatge.

El primer concert del cicle Bandes a les Arts va tindre lloc el passat 10 de febrer amb l’actuació de la Unió Musical L’Aurora d’Albatera i la Unió Musical Benisodense i conclourà amb un tercer concert que tindrà lloc el 5 de maig.

Documentació

Descarrega el programa dels concerts. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías