Search
Close this search box.

Atorgats els premis del III Concurs Bankia d’orquestres de la Comunitat Valenciana

Ahir es va celebrar en el Palau de les Arts el Concurs Bankia d’orquestres de la Comunitat Valenciana amb la participació de quatre formacions pertanyents a Societats Musicals federades.

Aquesta és una iniciativa que dóna un protagonisme major al moviment orquestral que existeix dins de les societats musicals valencianes. La seua finalitat és promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com la d’enfortir l’entorn associatiu dels societats musicals i les seues orquestres.

En la categoria Salvador Giner, van intervindre la Orquestra Simfònica de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol que va interpretar la Sinfonía nº4 Op.60 de Beethoven i La Suite para orquesta Op.49 de Camille Saint Saëns, dirigida per Pablo Marqués Mestre, i la Jove Orquestra de la Primitiva de Xàtiva que va interpretar l’Obertura Coriolano Op.62 de L.V. Beethoven i la Sinfonía nº1 en Do mayor Op.21 de L.V. Beethoven dirigida per José Martínez Colomina.

La guanyadora d’aquesta categoria va resultar ser la Orquestra Simfònica de la la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, al mateix temps que el seu director, Pablo Marqués Mestre, va obtindre el premi a la millor direcció.

En la categoria Martin i Soler la Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria va interpretar la Sinfonía nº7 en La Mayor Op. 92 de L.V. Beethoven i el Bolero de Maurice Ravel, dirigida per Juan José Aguado Baena, mentre que la Orquestra de corda de la Societat Musical d’Alboraia va interpretar la Sinfonía nº100 en Sol Mayor Hob l:100 «Militar» de Joseph Haydn i el Concierto para piano nº1 en Mi Bemol Mayor R 455 S. 124 de Franz Liszt amb José Balanzá Marí al piano i dirigida per Francisco José Valero García.

Finalitzades les actuacions el jurat va donar a conéixer al guanyador de la Secció Martín i Soler que en aquest cas va recaure en la Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria. El seu director, Juan José Aguado Baena, va rebre el premi al millor director d’aquesta categoria.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías