Search
Close this search box.

Ampliar imatge La Societat Musical La Lira Fontiguerense de La Font de la Figuera celebra el seu centenari

La Font de la Figuera, 3 de maig de 2016

Al llarg d’aquest mes de maig s’estan celebrant els tradicionals Concerts de Primavera de la Societat Musical de la Font de la Figuera, un cicle de concerts que es perllongaran durant tres caps de setmana del mes de maig i que formen part del calendari d’esdeveniments que aquesta entitat està desenvolupant al llarg de tot enguany per a commemorar el centenari de la societat.

Entre els actes ja celebrats destaca el del passat 6 de febrer, en el qual es va presentar a la Musa de la Música, Mila Pedrón i les seues Dames d’Honor. Va ser una presentació en la qual també van tenir protagonisme les Muses dels 25, 50 i 75 aniversari de “La Fontiguerense”, Florita Gramatge Domenech, Lourdes Jordá Calabuig i Ana María Calabuig Palau, respectivament.

En aquesta celebració el grup escènic Tartana Teatre -membres de la societat musical- van posar en escena La Escaleta del Dimoni, una obra d’Eduard Escalente, en la qual els actors van fer gala del domini de la música, el ball i la comèdia.

Posteriorment, ja en el mes de març, la Lira Fontiguerense interpretava al camp de futbol del Mestalla ‘La Victoria’, ‘Reina de las Fiestas’, ‘Juanito el Jarri’, ‘Febrer’, ‘Ragón-Fález’, la marcha ‘Valencia’ i, per descomptat, l’himne de l’equip valencià ‘Amunt València’. Tot açò emmarcat en el partit del Campionat de Lliga que van disputar el València C.F. i l’Atlètic de Madrid. Fins a allí es van desplaçar el president de la S. M., Manuel Cambra i l’alcalde de La Font de la Figuera, Vicent Muñoz..

Una mica d’història

L’associació més nombrosa i antiga de La Font de la Figuera es va constituir el 10 de desembre de 1916, sota el nom de Societat Artístic Musical La Lira Fontiguerense, encara que l’autor del llibre “Raíces históricas de La Lira Fontiguerense”, José Giménez, ha ratificat que 50 anys arrere d’aquesta data ja existien bandes en la població, dues en concret, que s’ajuntarien l’any 1918 conformant l’actual Lira Fontiguerense, però açò va ser després de constituir-se la Societat Musical. Aquest 10 de desembre de 1916 també s’inauguraria el teatre i local social en el Carrer La Reixa, conegut aquest espai com “la Cucaracha”.

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías