Search
Close this search box.

El certamen internacional Luys Milán celebra el seu 15 aniversari amb un cartell de reconeguts guitarristes

Ontinyent, 19 de setembre del 2016
Com cada mes de setembre s’ha presentat el cartell del Certamen Internacional de Guitarra Luys Milán. Un cicle de concerts que aquest any compleix 15 anys d’història i que a dia de hui està consolidat arreu del món com una cita ineludible per als amants d’aquest instrument. A més, en aquest sentit, son moltíssimes les peticions de solistes internacionals que sol•liciten anualment participar a aquesta sèrie de concerts.

A la presentació el director artístic del certamen, el concertista i professor de guitarra del Conservatori Superior de València, Rubén Parejo, ha destacat l’elenc de solistes que protagonitzaran, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, els concerts d’aquesta edició.
La primera cita tindrà lloc el divendres 23 de setembre a les 22.00 h. a càrrec de Paco Oltra i el mexicà, guanyador de la 6ª edició del certamen Luys Milán, Daniel Olmos. Un concert que suposarà una fusió del flamenc clàssic del primer amb els sons llatins mexicans, brasilers, veneçolans i colombians del segon.
El següent concert, que tindrà lloc el divendres 21 d’octubre a les 20.00 h. a càrrec del propi Rubén Parejo i la soprano de música antiga Carmen Botella, farà un homenatge al compositor ontinyentí Josep Melcior Gomis en el 225 aniversari del seu naixement.
L’últim concert, el divendres 2 de desembre a les 20.00 h., tindrà com a protagonista a Ximo Tébar, considerat el màxim exponent del jazz valencià i reconegut concertista internacional.
Per finalitzar la presentació, el regidor de cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Alex Borrell, pronunciava unes paraules d’agraïment a la Fundació Campus Ontinyent, a Ad Libitum, a Rubén Parejo i a Caixa Ontinyent que, sumats a l’Ajuntament d’Ontinyent fan possible un any més aquesta iniciativa. Un certamen que en paraules de Borrell “acompleix un doble objectiu, per una banda ofereix a la ciutadania tres concerts gratuïts d’alt nivell i per altra aporta formació de qualitat amb el curs de guitarra”.
Taller de guitarra

Un any més, després de l’èxit de convocatòria de les edicions anteriors, en el marc del Certamen Internacional de Guitarra Luys Milán, tindrà lloc el taller “La guitarra com a recurs pedagògic a l’aula”. Un curs intensiu impartit pels professors Juan Vallet, diplomat en Magisteri musical, i Alfonso del Corral, autor de diferents llibres de referència en docència guitarrista. Un taller dirigit especialment a mestres d’escola y estudiants de magisteri que tindrà un preu de 5€ per als alumnes del Campus Ontinyent i de 15€ per al públic general. La data, encara per determinar, coincidirà amb l’últim concert del certamen.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías