Search
Close this search box.

El profesor belga Dirk De Caluwe, dirigirà a la Simfónica de L’Unió Musical de Llíria

Llíria, 7 d’abril de 2016
Dins de la programació dels actes festius que Llíria està dedicant a Sant Vicent i organitzat per l’Ajuntament de la ciutat, el pròxim dissabte 9 d’abril tindrà lloc un concert de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, a les 22,30 hores, al seu Teatre-Sala de Concerts.
Este concert s’emmarca a més en el cicle de directors invitats per a seleccionar al nou director titular de la nostra Banda Simfònica i que s’estan celebrant des del passat mes de febrer.
En este segon concert, la Banda Simfònica serà dirigida per un dels més prestigiosos directors de Bèlgica, el mestre Dirk De Caluwe, professor de Banda i director artístic de l’Orquestra en el Conservatori Real d’Amberes. A més, també és director musical de la Royal Wind Band Schelle, la Jove Orquestra Simfònica de Limburgo i principal director invitat del Brass Band Festival (Bèlgica). El mestre Dirk De Caluwe ha sigut des de 1978 solista de flauta-flautí en l’Orquestra Filharmònica de Brussel·les. Molt prompte compaginà el seu treball com a solista i músic d’orquestra amb la seua carrera de director d’orquestra, banda i professor de conservatori.
Durant 20 anys ha sigut director d’una de les principals bandes de vent de Bèlgica, la Royal Wind Band Ste Cecilia Zele. També ha treballat amb orquestres com l’Orquestra de la Ràdio de Flandes, Orquestra Festival de Brussel·les, Orquestra Nacional de Bèlgica, la Filharmònica de Praga o inclús amb l’Orquestra Filharmònica de Londres. A més de l’ensenyament i la direcció, Dirk De Caluwé exerceix labors com a conseller i professor de l’Associació de Bandes de Música flamenca i també ha format part de jurats en alguns dels certàmens de música per a banda més importants a nivell mundial, com és el cas del certamen de València. Com a intèrpret ha col·laborat en la realització d’unes 80 gravacions de CDs i DVDs.
En este concert, la Banda Simfònica interpretarà obres com “Spartacus”, de Jan Van der Roost; “I Got Rhythm”, de George Gershwin, ambdós en primera audició. El preludi simfònic “La Torre del Oro”, de Giménez; el poema simfònic,”Pins de Roma”, de Respiggi; el pasdoble “Cielo andaluz”, de Marquina i el “Mambo” del musical “West Side Story”, de Berstein.
El tercer i últim cicle de concerts per a l’elecció del nou director titular tindrà lloc el 28 de maig de 2016. En aquesta ocasió, la Banda Simfònica serà dirigida pel valencià Pablo Marqués Miralles, que també compta amb un impressionant currículum i una gran experiència, tant a nivell nacional com internacional, dirigint a destacades orquestres.

L’entrada al concert d’aquest dissabte serà gratuïta

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías