Search
Close this search box.

La FSMCV i la Conselleria d’Educació llancen el primer curs per a directors d’Escoles de Música sobre la seua gestió, organització i funcionament

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport han llançat el primer curs orientat a directors d’Escoles de Música (EEMM) que té l’objectiu de que disposen de les competències tècniques necessàries per implentar el nou model en els seus respectius centres educatius. En concret, es centrarà en la especialització en la gestió, organització i funcionament de les EEMM i suposa la posada en marxa del que regula el Decret d’Escoles de Música (2013).

Tal i com es va tractar a la reunió mantinguda el passat mes de febrer entre el president, Pedro Rodríguez, el vicepresident primer de la Federació de societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Remigi Morant, i el Conseller Vicent Marzà, el nou model d’EEMM estableix un format sustentat per  una pràctica amateur i grupal que permet l’accés als estudis professionals, sense estar orientat exclusivament als mateixos, com passa actualment a molts centres educatius dependents de les societats musicals.

“La posada en marxa d’este curs és algo històric, perquè és la primera vegada que hi ha consens per formar des del departament de Formació del Professorat de la Conselleria als directors dels centres de mutu acord i amb un programa pactat”, ha declarat Pedro Rodríguez.

Per la seua banda, Remigi Morant, vicepresident i responsable de l’àrea d’EEMM ha destacat que “el curs està dissenyat per millorar en la gestió, organització i funcionament d’este tipus de centres, algo esencial en estos moments per al bon desenvolupament de les Escoles de Música en les Societats Musicals”.

El curs tindrà 90 hores de durada, que es realitzaran en dos fases de 45 hores cadascuna, i a ell podran assistir directors o futurs directors d’EEMM de la Comunitat Valenciana. Entre els continguts a impartir destaquen la organització de les EEMM com a centres educatius, les competències i innovació de l’acció directiva, la organització del centre mitjançant un programa didàctic i la gestió humana, entre d’altres.

La primera fase del curs es desenvoluparà entre maig i juny i serà impartida per Remigi Morant Navasquillo (Universitat de València), Manuel Tomás Ludeña (Conservatori Professional de Música de Torrent) o Mikel Mate Ormazabal (Escola Municipal de Música i Dansa de Donosti).

Més informació

Inscripció:

Accés a la inscripció del curs: http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=6585595

Informació i continguts del curs:

PDF en valencià amb el contingut del Curs de formació per a directors i directores de les escoles de música.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías