Search
Close this search box.

La Societat Filharmònica Alteanense presenta les bases de la 44 edició del Certamen Internacional de Música “Vila d’Altea”

La Societat Filharmònica Alteanense (SFA) va publicar ahir les bases del seu prestigiós Certamen Internacional de Música Vila d’Altea (Alacant), 44 edicions on s’ha guanyat el reconeixement nacional i internacional.

El lema escollit per a aquesta edició del Certamen és “Altea 1617” amb el qual es pretén retre homenatge a la signatura de la Carta Pobla de la població.

La comissió organitzadora seleccionarà per a la participació en el certamen un màxim de 3 bandes de música simfòniques en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran el 2 de desembre en el Palau Altea Centre d’Arts.

La 44 edició premiarà a la millor de les bandes seleccionades amb 6.000 euros i el trofeu “Societat Filharmònica Alteanense”. Les altres dues formacions percebran 3.000 euros per la seua participació. A més, es podrà atorgar un premi especial del jurat al millor solista, que rebrà un diploma acreditatiu. El termini d’inscripció començarà a les 17:30 hores del dia 1 de juny del 2017, i finalitzarà a les 19:00 hores del dia 30 de juny del 2017.

Juan Tomás Laviós, president de la Societat Filharmònica Alteanense, informa que “la SFA ha aconseguit donar continuïtat a aquest emblemàtic projecte. Després d’una etapa difícil hem aconseguit mantenir una estabilitat i promoure una activitat cultural que dinamitza i potencia la imatge d’Altea com a poble compromès amb la cultura musical”. A més, Laviós ha destacat que “amb la celebració d’aquesta edició del certamen es consoliden les bases d’aquest ambiciós projecte”, i també ha volgut agrair el suport de totes les entitats col·laboradores, especialment a Caixaltea, Palau Altea i a l’Ajuntament d’Altea i la seua Regidoria de Cultura, per continuar dipositant la seua desinteressada confiança en la gestió de la SFA i els seus projectes.

Per la seua banda, Diego Zaragozí, Regidor de Cultura, s’ha mostrat molt il·lusionat amb aquesta nova edició del CIM “Vila d’Altea”, atès que “és una edició especial per al poble d’Altea que celebra en aquest any 2017 el 400 aniversari de la signatura de la Carta Pobla. A més, Zaragozí ha comentat que “des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea seguirem apostant per la cultura musical tan arrelada en el nostre entorn. Per finalitzar, el responsable de Cultura ha volgut agrair l’esforç del Comitè organitzador mostrant la seua plena disposició a col·laborar amb aquest gran projecte.

La SFA, organitzadora del Certamen, agrupa 200 músics, 320 alumnes de l’escola de música, 1.000 socis i diferents seccions: banda simfònica, orquestra de pols i pua, orquestra de cambra, grup de dolçaines i escola de música i dansa. Pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una associació que aglutina 546 societats musicals amb 40.000 músics (el 50% d’Espanya), 60.000 alumnes i 200.000 socis.

El CIM “Vila d’Altea” presenta una nova edició gràcies al suport de l’Ajuntament i del Palau Altea, gestionat per Olympia Metropolitana, després de veure passar 186 bandes de música procedents de quatre continents (Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia), més de 17.500 músics, 132.000 espectadors, interpretar 600 obres lliures i lliurar 90.000 euros en premis des del seu inici.

Les formacions hauran d’interpretar dues obres puntuables en el Certamen, l’obra obligada serà a càrrec del compositor Andrés Valero Castells (Silla, València, 1973), amb el títol “400” (2017-AV87) “en commemoració del 400 aniversari de la Carta Pobla d’Altea”; i una altra de lliure elecció, preferiblement composta per a banda de música.

Més informació i bases del certamen: http://certamenaltea.alteacultural.es/seccion/certamenaltea-bases

Compartir:

Últimas noticias

Categorías