Search
Close this search box.

Les bandes juvenils de Rocafort i Tavernes Blanques al Festival Comarcal de L’Horta Nord

Este dissabte es celebra a Tavernes Blanques el Festival Comarcal de Bandes Juvenils de L’Horta Nord, al qual participaran les bandes juveniles de l’Agrupació Musical de Rocafort i de l’Agrupació Artístico Musical de Tavernes Blanques.

El concert es celebrarà el dissabte 25 de març a les 19 hores a l’Escola de Música de l’Agrupació Artístico Musical de Tavernes Blanques, dins dels actes programats per la FSMCV de l’Horta Nord a les Activitats Comarcals.

Agrupació Musical de Rocafort

La fundació de la primera societat artístico musical de Rocafort es realitza al 1980 per iniciativa d’un grup de veïns del poble i amb el suport de l’Ajuntament, però no fou fins a 1988 quan la banda ofereix el seu primer concert. Fidel al seu compromís de divulgació de la música, l’Agrupació Musical de Rocafort compta amb una Banda Simfònica, una banda Juvenil, Banda Senior i fins un grup de Batucada. Les bandes de la societat musical protagonitzen els concerts de Santa Cecília i Nadal, i participen en els concerts d’intercanvi i trobades amb altres societats musicals, a més d’oferir concerts extraordinaris.

La banda juvenil està formada per músics que necessiten adaptar els seus coneixements musicals, adquirits de forma individual, a la interpretació en conjunt. L’objectiu és que la seua preparació per a la incorporació a la banda simfònica siga progresiva. És per això que la paraula “juvenil” no està relacionada amb l’edat de l’educand sinó amb la seua experiència amb l’instrument triat.

La banda juvenil de l’Agrupació Musical de Rocafort es va fundar el 2003 i des de 2006 està dirigida per Juan José Catalá Borrás. Juanjo va iniciar els seus estudis musicals al Centre Artístico Musical de Moncada amb el professors Salvador Tarrasó. Va estudiar trombó de vares al Conservatori de Música Joaquín Rodrigo de València i al Conservatori Superior de Música de Salamanca, amb José Álvaro Martínez.

Ha realitzat diversos cursos de tècnica i interpretació, així com de direcció de banda i anàlisi musical. Es forma en direcció de banda i orquestra a l’Escola Comarcal de Música de la Vall d’Albaida entre els anys 2004 i 2008. Continúa en l’actualitat els seus estudis a l’Escola de Direcció d’Orquestra i Banda Maestro Navarro Lara.

Ha dirigit la Banda Juvenil de la Unió Musical i Cultural d’Altura i la Banda del Centre Instructiu Musical Banda Parroquial de Torrefiel. Actualment és director titular de les Bandes Simfòniques de la Unió Musical de la Pobla de Farnals i de l’Agrupació Musical de Rocafort, activitat que compagina amb la docència a les escoles de música de la Unió Musical de Museros, Unió Musical de la Pobla de Farnals, l’Agrupació Musical de Patraix, la Societat Musical de Sogorb i l’Agrupació Musical de Rocafort, sent d’aquesta última director de l’Escola de Música.

Agrupació Artístico Musical de Tavernes Blanques

L’Agrupació Artístico Musical de Tavernes Blanques es va fundar l’any 1972. Malgrat que la seua fundació va tindre lloc a començament d’any, la gran il·lusió i el tesó que van mostrar els seus primers components fou clau en la gran evolució que va experimentar en poques setmanes. Per a juliol d’eixe mateix any, l’Agrupació Artístico Musical de Tavernes Blanques es trovaba ja en disposició de donar el seu primer concert. Conjuntament amb la banda de música, la societat musical va posar en marxa l’escola d’educands, que resultaria clau per a l’ampliació dels coneixements musicals de tots els seus integrants, així com per a cridar l’atenció de tants joves veïns de Tavernes Blanques que van començar la seua aventura musical gràcies a l’escola. Des de la seua fundació, la banda titular de l’AMM Tavernes Blanques ha cultivat innombrables premis i realitzat importants actuacions a nivell nacional i internacional. En l’actualitat, l’AAM de Tavernes Blanques compta amb 450 socis.

La banda juvenil de l’AAM de Tavernes Blanque es va fundar en 1998 i el seu director és Javier Monleón Ródenas. Ofereix diversos concerts a l’any, a més de participar en els actes comarcals organitzats per la Federació de Societats Musicals de l’Horta Nord. Constitueix una magnífica escola pràctica per als músics que més tard s’integren a la banda titular. Està composta per uns 30 músics, dels quals 24 participaran al concert del dissabte.

Javier Monleón Ródenas naix a València i als 6 anys comença a tocar la bandurria. Als 8 anys forma part de l’Orquestra de Plectro de València, amb la qual realitzar nombrosos concerts sota la direcció del guitarrista Miguel Ángel Chapí. A eixa mateixa edat comença els seus estudis al Conservatori de València, a on més tard obté el títol de professor en l’especialitat de trompeta amb Vicente Campos i Leopoldo Vidal.

En l’any 1986 comença a impartir classes de solfeig i instrument musical a la Societat Musical “La Lira” de Titaguas. Durant els anys 1989 a 1993 realitza la carrera de Magisteri, obtenint el títol de Mestre especialista en educació infantil. En l’any 1994 comença a treballar en l’escola de música de l’Agrupació Artístico Musical de Tavernes Blanques com a professor de Llenguatge Musical i Trompeta. Així mateix, en juliol del 1997 aprova les oposicions al cos de mestres en l’especialitat d’educació musical.

En l’actualitat, col·labora amb la Rondalla de Titaguas, és professor de llenguatge musical, trompeta i director del Conjunt Instrumental i del Grup Instrumental d’Adults a l’escola de música de l’Agrupació Artístico Musical de Tavernes Blanques, director i professor especialista en Educació Musical del Col·legi Públic José Senent de Massarojos i director de la banda juvenil de la Societat Musical “La Lira” de Titaguas.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías