Search
Close this search box.

La FSMCV presenta en Fitur el seu projecte per a posicionar a la Comunitat Valenciana com a destinació musical d’experiències

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) participa per segon any consecutiu en Fitur, Fira Internacional de Turisme que se celebra a Madrid del 23 al 27 de gener, per a promocionar turísticament a la Comunitat com a destinació turística musical. Aquesta acció forma part de la col·laboració realitzada entre la Federació i Turisme Comunitat Valenciana.

En aquesta trobada, s’ha presentat el projecte “Música i Turisme” que engloba els productes de turisme experiencial musical desenvolupats per les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta forma, sota la marca “Music Immersion Travel” els turistes amants de la música podran viure una experiència única a través de les Societats Musicals de les tres províncies. En concret, podran formar part d’una banda de música i convertir-se en un/a més dels seus músics/ques. En definitiva, viure la Comunitat Valenciana a través d’un dels seus principals actius com és la música.

La Comunitat Valenciana és reconeguda internacionalment per la riquesa del nostre patrimoni musical, i concretament per les nostres societats musicals i les seues bandes de música, una música que està en el propi ADN dels valencians i que ens identifica culturalment com a poble”, ha subratllat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, durant la presentació del projecte realitzada en FITUR en la qual ha estat acompanyat per Amparo Máñez, vocal de la junta directiva de la FSMCV i responsable del projecte “Música i Turisme”.

No en va, amb més societats musicals fins i tot que municipis, aquest fenomen musical constitueix un projecte social i educatiu únic en el món, considerat el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons un estudi de la Universitat de València. La Federació està integrada per més de 550 societats musicals i les seues escoles de música, la qual cosa suposa el 50% del total d’Espanya, amb més de 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis.

A més, en 2018 la tradició musical popular valenciana, materialitzada a través de les Societats Musicals, va ser declarada BIC i això és un gran valor no solament des del punt de vista cultural, sinó també des del turístic. La Comunitat Valenciana és un escenari excepcional per a gaudir de l’autenticitat d’un fenomen social únic en el món com és el de les bandes de música de les nostres societats musicals”, ha subratllat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

La participació en Fitur és de gran valor per a la nostra música perquè suposa mostrar a nivell internacional el treball i les oportunitats generades per les nostres Societats Musicals de la Comunitat Valenciana”, ha continuat.

L’estand de la FSMCV en Fitur es troba en el pavelló 3, en l’àrea destinada a la promoció de festivals com són MediterranewFest i MediterranewMusix, aquest últim, distintiu de qualitat atorgat per Turisme Comunitat Valenciana a la FSMCV en 2018.

Des de Fitur han informat que el certamen en 2019 ha registrat un nou rècord de participació i aquesta és la seua edició més internacional. A més, ha experimentat un creixement del 8,3%, compta amb 886 expositors titulars i més de 10.487 empreses de 165 països i regions, per la qual cosa s’ha convertit en una excel·lent oportunitat per a posicionar a la Comunitat Valenciana en el mapa del turisme cultural musical.


En la imatge, Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, i Amparo Máñez, vocal FSMCV i respondable del projecte “Música i Turisme”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías