Search
Close this search box.

El cinqué disc-llibre de la col·lecció “Societats Musicals de la Comunitat Valenciana” a la venda aquest dissabte 2 de març amb el diari Levante-EMV

El periòdic Levante-EMV ens acosta una setmana més a les Societats Musicals valencianes amb la col·lecció de disc-llibres que dedica a les agrupacions gràcies a la col·laboració de la FSMCV i la Fundació SGAE. Aquest dissabte 2 de març serà el torn del cinqué lliurament.

És el torn de gaudir de la Unió Artística Musical d’Ontinyent i del Centre Instructiu d’Art i Cultura de la Vall d’Uixó, que ens delectaran amb peces d’autors tan diversos com José María Ferrero Pastor, Roque Baños, Alfred Reed i José Rafael Pascual Vilaplana. A més, també comptarem amb la interpretació per part de la Jove Banda Simfònica de la Federació de la peça El monte de las ánimas d’Andrés Valero-Castells sota la direcció de Henrie Adams.

Aquest dissabte 2 de març a la venda el 5é volum de la col·lecció “Societats Musicals de la Comunitat Valenciana” amb el diari Levante-EMV per 5,95€. No oblides comprar el teu exemplar!

Unió Artística Musical d’Ontinyent

La Banda de Música de la Societat Unió Artística Musical es va constituir en 1946 a partir dels músics que formaven part de les anteriors Bandes existents a Ontinyent: la Banda Unió Musical i la Banda Artística i que fins a eixe moment pertanyien a la “Banda de F.E.T. i les J.O.N. S.” creada en 1939.

Des del seu inici, va comptar amb una plantilla nombrosa i amb el suport de l’Escola de Música que des d’eixe moment va anar nodrint la formació musical.

Entre molts altres premis, en els últims anys la formació ha aconseguit alçar-se amb dos primers premis en la Primera Secció del Certamen Provincial de la Diputació de València (2003 i 2016) i amb dos segons premis en la Secció Primera del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” (1997 i 2004).

Participa en diverses festivitats de Moros i Cristians com les d’Elda, amb la Comparsa “Moros Musulmanes” des de 1974, Agullent amb la Comparsa “Ben-Hulem” des de fa més de 25 anys, Petrer amb la Comparsa “Tercio de Flandes” des de 2015, i puntualment a Alcoi amb la Filà “Llana”, “Chano” en 2009 i 2016, amb la Filà “Contrabandistes” en 2017 i amb la Filà “Marrakesch” des de 1961 a 1984.

La Banda de Música és el pilar fonamental de la Societat Unió Artística Musical, que compta a més amb l’Escola de Música José Mª Ferrero Pastor i amb més de 500 Socis Numeraris. En l’actualitat, està recolçada per la Banda Juvenil formada per 60 joves músics dirigits per Jordi Fuster Pérez. Serveix de planter en el qual es formen els futurs músics de la Banda de Música.

El compositor i director d’Adzaneta d’Albaida, Ramón García Soler, va ser presentat el passat 17 de gener com a nou Director de la Banda de Música.

Obres que interpreta en el CD

A mi madre, Roque Baños.
Praise Jerusalem, Alfred Reed.

Centre Instructiu d’Art i Cultura de la Vall d’Uixó

El Centre Instructiu d’Art i Cultura (CIAC) és una societat musical de Vall de Uixó (Castelló). Va ser fundada el 17 de setembre de 1969.

La banda del Centre Instructiu d’Art i Cultura, és hereva de les activitats musicals que realitzaven les anteriors bandes Unió Musical Vallduxense i Municipal, que amenitzaven la majoria dels actes festius que es portaven a terme en Vall de Uixó.

La banda de CIAC ha obtingut nombrosos guardons al llarg de la seua història, com els aconseguits en el Certamen Provincial de Castelló –3 segons premis (1977, 1978, 1985) i 7 primers premis (1979, 1981, 1983, 1989, 1990, 1999, 2003) tots en primera secció–, el Certamen de la Comunitat Valenciana –1 tercer premi (1989), 4 segons premis (1989, 1982 ,1984, 1999) i 1 primer premi (1990), tots en primera secció–, i el Certamen Internacional “Ciutat de València” –1 tercer premi (1986) i 2 segons premis (1988, 2000)–.

Destaca la col·laboració de l’entitat amb la comparsa “Los Moros de la Alquería” de Castelló, acompanyant les seues actuacions en els festivals internacionals de Villefranche de Rourge i La Rochelle.

La plantilla de la Banda del Centre Instructiu d’Art i Cultura està formada per més de 250 músics federats encara que permanèixen en actiu al voltant de 110 dels quals la majoria són estudiants. Molts d’aquests formen part d’orquestres i bandes de música professionals, desenvolupant també labors docents en conservatoris, instituts i escoles al llarg de tota Espanya.

En 1985, sota la direcció del mestre Sr. Jaime Rebollar, va participar en el certamen de bandes del programa Gente Joven, de RTVE, on va destacar per la qualitat de la interpretació.

Des de setembre de 2018 el seu director és Josep Domínguez Martín.

Obres que interpreta en el CD

Chimo, José María Ferrero Pastor.
Els Morocristians d’Ontinyent, José María Ferrero Pastor.
Balansiyyà: I. Canción de Balansiyyà | II. La Judería | III. Los Funerales – La Reconciliación, José Rafael Pascual Vilaplana.

Jove Banda Simfònica FSMCV – Director: Henrie Adams

Henrie Adams va nàixer en Thorn (Holanda), va estudiar oboé i direcció en el Conservatori de Maastricht amb Antón Kersjes, Lukas Vis i Pierre Kuijpers.

Ha sigut director titular de l’orquestra de camera Sinfonietta de Maastricht (1985-1989), i la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana (1992-1999).

Com a convidat ha dirigit la Banda Simfònica Real de la Haia, la Banda Simfònica dels Guides de Brussel·les, la Banda Simfònica Municipal de Madrid, les Bandes Municipals de La Corunya, Alacant i Barcelona, i les Orquestres Simfòniques de Limburg, València, Extremadura, Bilbao i Castelló, entre altres.

També ha impartit com a professor diversos cursos de direcció d’Orquestra i Banda a Madrid, Lalin, Tenerife, Bunyol, Milà o Rotterdam.

L’any 1989 va ser nomenat director titular de la Banda Simfònica i l’Orquestra de la Societat Musical “L’Artística” de Bunyol. Al juliol de l’any 2001 va guanyar al capdavant d’aquesta banda el títol “Campió Mundial” en el W.M.C. de Kerkrade (Holanda) aconseguint la major puntuació en la secció de concert.

Des de gener del 2014 fins a finals de l’any 2016 va ser Director Adjunt de la Banda Municipal de Barcelona.

Al gener de l’any 2008 va ser nomenat Director Principal de l’Orquestra Simfònica de Castelló .

Obres que interpreta en el CD

La muntanya de les ànimes, Andrés Valero-Castells.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías