Search
Close this search box.

Les 21 societats musicals de la Plana Baixa trien David Cubedo com a president comarcal per als pròxims quatre anys

Les Societats Musicals de la comarca de la Plana Baixa han triat David Cubedo com a president comarcal de la FSMCV. Aquesta acció forma part del procés democràtic de la Federació per a configurar tota la seua estructura que, a més de Junta Directiva, compta amb 30 presidències comarcals i 3 presidents provincials.

Les eleccions dels nous presidents comarcals de la FSMCV s’han celebrat després de la votació, el passat 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València, de la nova Junta Directiva de la Federació per als pròxims 4 anys, que serà presidida de nou per Pedro Rodríguez.

David Cubedo, que ha sigut elegit pel 99% dels vots, pertany a la Unió Musical La Lira de Vila-real. Des de xicotet ha format part de la banda jove d’aquesta societat musical i des de 2006 és músic de la seua banda titular. A més, des de 2013 és vicepresident de la seua junta directiva.

PC Plana Baixa David Cubedo FSMCV

David Cubero, president comarcal de la Plana Baixa

Aquesta elecció suposa poder treballar conjuntament amb totes les bandes de la comarca per a crear llaços d’unió entre les diferents societats musicals, poder donar valor a tota la labor musical i extramusical de cadascuna d’elles i poder visibilitzar totes les activitats que es realitzen a la comarca”, ha afirmat David Cubedo.

Entre totes i tots podem i hem d’ajudar-nos, ja que les persones que formem part de les societats musicals tenim una mateixa finalitat: gaudir, aprendre i compartir a través de la música. Com a president comarcal i a través de la FSMCV, el meu objectiu és tractar d’unir i ajudar en tot el que necessiten a les bandes de la nostra comarca”, ha continuat Cubedo.

Actualment, la comarca de la Plana Baixa compta amb 21 Societats Musicals. Des de la FSMCV s’ha destacat que disposar d’una estructura comarcal és la clau que converteix a les Societats Musicals en principal element vertebrador de la Comunitat Valenciana. De fet, un dels projectes més potents de la FSMCV és el seu programa anual d’activitats comarcals que està destinat a arribar al màxim nombre de municipis amb l’objectiu d’implicar en elles al major nombre possible d’actors socials.

Sobre la FSMCV

La FSMCV, que en 2018 celebra el seu 50é aniversari, agrupa 550 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons la Universitat de València, i aporten anualment 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías