Search
Close this search box.

Les 21 societats musicals de la Ribera Alta reelegeixen per quarta vegada Antoni Aliaga com a president comarcal per als pròxims quatre anys

Les Societats Musicals de la comarca de la Ribera Alta han reelegit Antoni Aliaga, per quarta vegada consecutiva, com a president comarcal de la FSMCV. Aquesta acció forma part del procés democràtic de la Federació per a configurar tota la seua estructura que, a més de Junta Directiva, compta amb 30 presidències comarcals i 3 presidents provincials.

Les eleccions dels nous presidents comarcals de la FSMCV s’han celebrat després de la votació, el passat 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València, de la nova Junta Directiva de la Federació per als pròxims 4 anys, que serà presidida de nou per Pedro Rodríguez.

Antoni Aliaga, que ha sigut elegit pel 95% dels vots, pertany a la Societat Artistica Musical d’Alginet des de l’any 2001, quan el seu fill va començar a estudiar a la seua escola de música. Des d’eixe primer moment, va passar a formar part del seu equip directiu i ha sigut vicepresident i secretari d’aquesta societat musical. A més, és membre de la Junta Directiva de la FSMCV.

Valencia Ribera Alta opt

Antoni Aliaga, president comarcal de la Ribera Alta

Per a mi aquesta elecció és molt especial perquè, a més de formar part de la Junta Directiva de la FSMCV, em permet continuar treballant per la millora de l’organització sociocultural de la comarca, així com afermar els nexes que uneixen a les diferents societats musicals”, ha afirmat Antoni Aliaga.

Tot això ho aconseguirem mitjançant projectes que ja veníem desenvolupant, com les activitats comarcals, i altres nous com són la creació d’una Jove Banda Comarcal, projectes formatius, cicles de conferències, projectes solidaris, el rellançament de la música orquestral, coral i de cambra; i, per descomptat, sense oblidar-nos de la música de banda”, ha continuat Aliaga.

Actualment, la comarca de la Ribera Alta compta amb 21 Societats Musicals. Des de la FSMCV s’ha destacat que disposar d’una estructura comarcal és la clau que converteix a les Societats Musicals en principal element vertebrador de la Comunitat Valenciana. De fet, un dels projectes més potents de la FSMCV és el seu programa anual d’activitats comarcals que està destinat a arribar al màxim nombre de municipis amb l’objectiu d’implicar en elles al major nombre possible d’actors socials.

Sobre la FSMCV

La FSMCV, que en 2018 celebra el seu 50é aniversari, agrupa 550 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons la Universitat de València, i aporten anualment 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías