Search
Close this search box.

Les 33 societats musicals de L’Horta Sud elegeixen Vicente Lluna com a president comarcal per als pròxims quatre anys

Les Societats Musicals de la comarca de L’Horta Sud han elegit Vicente Lluna com a president comarcal de la FSMCV. Aquesta acció forma part del procés democràtic de la Federació per a configurar tota la seua estructura que, a més de Junta Directiva, compta amb 30 presidències comarcals i 3 presidents provincials.

Les eleccions dels nous presidents comarcals de la FSMCV s’han celebrat després de la votació, el passat 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València, de la nova Junta Directiva de la Federació per als pròxims 4 anys, que serà presidida de nou per Pedro Rodríguez.

Vicente Lluna, que ha sigut elegit pel 100% dels vots, pertany des de 1999 al Círculo Instructivo Musical de Xirivella i és músic de la seua banda titular des de 2001.

PC Horta Sud Vicente Lluna FSMCV

Vicente Lluna, president comarcal de L’Horta Sud

Un dels meus principals objectius i de la Junta Comarcal és intentar acostar el màxim possible la Federació al músic i viceversa, que la FSMCV siga coneguda per tots els músics que formen part de les societats musicals i que, per tant, se senten integrats dins d’aquest col·lectiu. Per això, una de les principals línies de treball per a aquestos pròxims anys és l’intentar preparar activitats comarcals que vagen dirigides a tots els components de les societats musicals com, per exemple, continuar amb les Trobades de Joves Intèrprets per a realçar el paper dels educands que es troben en les seues primeres etapes de formació a les Escoles de Música, com a pilars del futur de les nostres bandes de música”, ha declarat Vicente Lluna.

D’altra banda, volem continuar amb l’activitat per excel·lència de la comarca que és la Trobada de Bandes Juvenils. Aquesta està dirigida als músics més joves que ja pertanyen a les Bandes Juvenils. També volem continuar impulsant les Trobades d’Orquestres i Cors. És una acció dirigida a les noves agrupacions artístiques que estan naixent i agafant molta rellevància en les nostres societats musicals”, ha continuat Lluna.

Actualment, la comarca de L’Horta Sud compta amb 33 Societats Musicals. Des de la FSMCV s’ha destacat que disposar d’una estructura comarcal és la clau que converteix a les Societats Musicals en principal element vertebrador de la Comunitat Valenciana. De fet, un dels projectes més potents de la FSMCV és el seu programa anual d’activitats comarcals que està destinat a arribar al màxim nombre de municipis amb l’objectiu d’implicar en elles al major nombre possible d’actors socials.

Sobre la FSMCV

La FSMCV, que en 2018 celebra el seu 50é aniversari, agrupa 550 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons la Universitat de València, i aporten anualment 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías