Search
Close this search box.

Les 41 societats musicals de la comarca de la Vega Baixa-Baix Vinalopó reelegeixen Leandro R. Vilató com a president comarcal per als pròxims quatre anys

Les Societats Musicals de la comarca Vega Baixa-Baix Vinalopó han celebrat eleccions i han votat de nou com a president comarcal a Leandro R. Vilató. Aquesta acció forma part del procés democràtic de la Federació per a configurar tota la seua estructura que, a més de Junta Directiva, compta amb 30 presidències comarcals i 3 presidents provincials.

Les eleccions dels nous presidents comarcals de la FSMCV s’han celebrat després de la votació, el passat 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València, de la nova Junta Directiva de la Federació per als pròxims 4 anys, que serà presidida de nou per Pedro Rodríguez.

Leandro R. Vilató ha sigut reelegit per unanimitat amb el 100% dels vots. Ell va entrar amb 7 anys en la Unió Musical de San Fulgencio com a estudiant de la seua escola de música i actualment és el seu tresorer.

PC Vega Baja Baix Vinalopo Leandro R Vilato FSMCV

Leandro R. Vilató, president comarcal de la Vega Baixa-Baix Vinalopó

La reelecció suposa un nou impuls per a les activitats que s’estan desenvolupant en la comarca i que exportem a unes altres. Cal tenir en compte que la Vega Baixa – Baix Vinalopó és la comarca amb més Societats Musicals de tot el nostre territori. Som conscients de la rellevància de les nostres Societats Musicals en la comarca, ja que moltes d’elles són un clar exemple de la diversitat i riquesa cultural. Crec que els nous projectes que té la recentment triada junta directiva de la FSMCV van pel bon camí per a col·locar a les Societats Musicals en el lloc que es mereixen dins de la cultura”, ha declarat el nou president comarcal de la Vega Baixa-Baix Vinalopó.

Actualment, la Vega Baixa-Baix Vinalopó compta amb 41 Societats Musicals. Des de la FSMCV s’ha destacat que disposar d’una estructura comarcal és la clau que converteix a les Societats Musicals en principal element vertebrador de la Comunitat Valenciana. De fet, un dels projectes més potents de la FSMCV és el seu programa anual d’activitats comarcals que està destinat a arribar al màxim nombre de municipis amb l’objectiu d’implicar en elles al major nombre possible d’actors socials.

Sobre la FSMCV

La FSMCV, que en 2018 celebra el seu 50é aniversari, agrupa a 550 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons la Universitat de València, i aporten anualment 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías