Search
Close this search box.

Andrés Valero-Castells serà el compositor homenatjat en les festes de Sant Miquel

Llíria homenatjarà enguany en la Fira i Festes de Sant Miquel al reconegut compositor valencià Andrés Valero-Castells. Així, este també director musical serà el gran protagonista del festival que oferixen cada any la Unió Musical i la Banda Primitiva de Llíria dins de les festes patronals. Les dos bandes interpretaran en este concert obres d’ell.

El Consell Local de la Música va decidir per unanimitat rendir este homenatge a Andrés Valero, el qual guarda a més una magnífica relació artística amb les dos societats musicals. De fet, ha sigut també director de la banda i l’orquestra de la Primitiva.

Andrés Valero-Castells ocupa des de 2004 una càtedra de composició en el Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València. En la temporada 2015-16, va ser nomenat director titular de la Banda Municipal de A Corunya, i en l’actualitat dirigix la Banda Jove de l’associació formada per les agrupacions de Cullera, Buñol i Llíria.

Ha rebut importants premis i distincions. Les seues obres s’han interpretat en la major part del món. Les seues partitures estan editades a Espanya, França, Suïssa i EUA, alhora que compta amb una àmplia discografia realitzada a Espanya, Noruega, França, Suïssa, Holanda, Portugal, Polònia, EUA i Japó. Ha sigut membre directiu de l’Associació de Compositors Simfònics Valencians, i compositor resident del Festival Internacional Spanish Brass (Alzira, 2005), i de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (2005-06).

Va ser director de les bandes del CIM de Mislata, de la SAM de Picassent, i de La Lírica de Silla. Com a invitat ha dirigit, entre altres formacions, l’Orquestra de València, les bandes municipals de Madrid, Barcelona, València, Alacant, A Corunya, Santiago de Compostel·la, etc., així com la banda de la FSMCV, la de Musikene, o l’Artística de Buñol. A més, la seua versatilitat li ha portat a abordar projectes singulars com la gravació d’un dvd per a Sony amb el grup de rock Barón Rojo i el CIM de Mislata.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías