Search
Close this search box.

L’associació d’autors simfònics valencians ofereix un concert del pianista Carlos Apellániz

El reputat pianista Carlos Apellániz oferirà aquest divendres 10 de novembre, a les 19 hores, un recital en la Sala SGAE Centre Cultural de València (C/Blanquerías, 6). El concert, l’entrada del qual és gratuïta, és una iniciativa de l’Associació de Compositors Simfònics Valencians (COSICOVA), que compta amb el respatler del Consell Territorial de la SGAE de la Comunitat Valenciana, a través de la Fundació SGAE.

Apellániz interpretarà obres d’Antonio Fornet (“El Albaicín”), José Lázaro Villena (“Fantasías sobre temas conocidos, nº 3”), Vicent Egea (“Allegrato de sonata”), Juan Pons (“Poema musical”), Ferrer Ferran (“Per a somiar”), A. Maicas (“Equilibrio en las cuerdas”), Javier Costa (“Preludis de tardor”) i G. Padilla (“Un nocturno para Cynthia”).

 

Carlos Apellániz

Nascut a Irun (Guipúscoa), Carlos Apellániz va començar els seus estudis musicals en L’Ecole Nationale de Musique de Baiona (França), amb la pianista Françoise Doué. Va perfeccionar la seua formació amb Jacques Rouvier i Pascal Devoyon en el Conservatoire Nationale Superieur de Musique et Danse de París, on va obtenir el Primer Premi de Piano i Música de cambra. Sota la tutela de Dimitri Bashkirov i Galina Eguizarova va prosseguir els seus estudis en la madrilenya Escola Superior de Música Reina Sofia. Durant la seua carrera, Apellániz ha sigut reconegut amb més d’una vintena de premis nacionals i internacionals; entre ells, el Premi Especial del Concurs de Piano de Santander, el Primer Premi del Concurs Flame de París i el Gran Premi de Saint-Nom la Breteche de París.

El pianista col·labora habitualment amb diverses formacions camerísticas, si bé destaca la seua labor com a membre fundador de B3:Brouwer Trio, LQ Liber Quartet, Duo Apellániz, Arensky Trio… El seu interès per la música contemporània ha estat present al llarg de tota la seua trajectòria artística, però després de ser nomenat pianista solista del Grup Instrumental de València en 1998, la seua carrera va donar un gir i es va especialitzar en aquest camp. En 2005, el Grup Instrumental de València va obtenir el Premi Nacional de Música del Ministeri de Cultura. D’altra banda, Carlos Apellániz compagina la seua labor com a pianista solista i de música de cambra amb la docència en el Conservatori de València.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías