Search
Close this search box.

L’Associació Filharmònica Rossellana va oferir un concert en homenatge a la figura de la dona al món bandístic

El passat dissabte 2 de desembre, les dones músics components de la banda de l’AMFR van oferir un concert en homenatge a la figura de la dona dins del món bandístic.

Dintre de les activitats i concerts que s’estan organitzant a l’Associació Musical Filharmònica Rossellana en la celebració del seu centenari, aquest últim concert realitzat, ha estat un homenatge a les dones que han format i continuen formant part de les nostres bandes. S’ha fet envers un treball de recerca realitzat per una jove canareva, Ariadna Alonso Sancho, qui va fer un estudi de camp en tota la comarca del Montsià a nivell social i històric sobre les formacions de banda que hi ha al territori. En aquest treball es poden veure dades molt concretes de l’aparició de les dones en les formacions bandístiques i com estan organitzades per instruments, sexe, edat, etc. donant així peu a un raonament clar sobre la figura de la dona envers la banda. Aquest treball es titula La dona i la música: una relació dissonant?.

I en aquest treball com a fil conductor, i presentat per la pròpia Ariadna Alonso, la banda de l’AMFR formada especialment per a l’ocasió només per la part femenina de la banda va interpretar un magnífic concert on totes les obres van estar en sintonía al treball. Dintre del repertori volem destacar l’obra de la compositora valenciana Isabel Latorre per així també poder posar en coneixement del públic la figura de la compositora de les nostres terres.

Han estat un mesos de treball molt intensos, ja que paral·lelament estan treballant el concert de clausura del Centenari el 23 de desembre, però molt gratificant pel seu resultat i convivència que hi ha hagut en la banda. Retrobaments d’antigues companyes, treballs en grup molt enriquidors a nivell musical i personal, i molt bona acceptació per part del públic i el poble de Rossell.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías