Search
Close this search box.

L’Associació Música Jove de València commemora el seu XXV aniversari amb un concert en el Centre Cultural La Beneficència

L’Associació Música Jove (AMJ) de València oferirà un concert el diumenge 10 de març a les 18 hores en el Saló Alfons El Magnànim del Centre Cultural la Beneficència de València amb motiu del seu XXV aniversari. En el mateix actuaran les tres unitats artístiques de l’entitat: el cor, l’orquestra i la banda simfònica.

En la primera part del concert pujaran a l’escenari el cor i l’orquestra que dirigeixen Mª Ángeles Lambíes i Amparo Aguado, respectivament. El cor cantarà en primer lloc la peça Moon river d’Henrie Mancini juntament amb l’acordeonista Javier Latorre, i a continuació l’Orquestra interpretarà la Danse Bacchanale de Camile Saint-Saëns (arr. J. Hoffmann). Totes dues formacions finalitzaran la seua actuació amb la interpretació conjunta de The phantom of the opera d’Andrew Lloyd-Weber.

Després del descans actuarà la banda simfònica que, sota la direcció d’Enrique Barrachina, oferirà un programa que inclou dues estrenes. El primer és un pasdoble titulat Benimaclet en festes, de Xavier Zamorano, amb el qual pretenen retre homenatge a les associacions i entitats del barri de Benimaclet i el segon Made in Valencia , obra que la formació presentarà com a lliure el pròxim mes de maig en el Certamen de Bandes de la Diputació de València. Aquesta composició està estructurada en cinc temps, cadascuna dels quals ha sigut compost per un autor: M. A. Sarrió, Hugo Chinesta, Sara Galiana, Azael Tormo i Frank Cogollos. En conjunt ofereix una visió de llocs significatius de la ciutat de València com l’Albufera, el Mercat Central, la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Malva-rosa i la plaça de l’Ajuntament.

La banda completarà la seua actuació amb Via Augusta, de José Mª García Montalt, obra obligada de la secció tercera del Certamen en la qual participa.

Segons Pere Ribas, president de l’AMJ, es tracta d’un concert molt especial amb el qual es pretén “posar en valor el treball desenvolupat per la nostra entitat al llarg d’aquest quart de segle, per la qual cosa convidem al públic que ho desitge a compartir amb nosaltres aquest aniversari”.

Després del concert del 10 de març, que compta amb la col·laboració de la Diputació de València, l’AMJ organitzarà una activitat multitudinària a l’aire lliure el mes de juny en el barri de Benimaclet, en la qual convidarà a socis, alumnes, seguidors i veïns a compartir activitats lúdiques i festives així com manifestacions musicals i artístiques.

Una societat musical innovadora

Va ser en 1994 quan un grup de persones amb inquietuds musicals, entre elles estudiants, alguns acabats de llicenciar en el Conservatori i aficionats en general, van decidir conjuminar esforços i posar en marxa un nou projecte artístic i formatiu en el barri de Benimaclet.

Una de les primeres activitats de l’AMJ va ser la creació d’una escola de música, el Taller de Música Jove, així com l’organització de concerts i festivals. Des del primer moment, l’AMJ va destacar pel seu caràcter innovador, com ho demostra el fet d’incorporar en els seus plans d’estudis instruments de música moderna o jazz, alguna cosa molt poc habitual en societats musicals similars.

Pocs anys més tard comencen a prendre forma les unitats artístiques de l’Associació: la banda de música, el cor i l’orquestra, i s’impulsen activitats com els mini-concerts.

La banda es va presentar davant el públic al desembre de 1999. Participa habitualment en les campanyes “Retrobem la nostra música” de la Diputació de València i en la campanya d’intercanvis de la FSMCV. Ha actuat en el Club Diario Levante, Canet d’en Berenguer, Titagües, Sant Antoni, Benaguasil, Palau de la Música de València, Centre Cultural La Beneficència i Palau de les Arts. Ha pres part en diverses ocasions en el Certamen de bandes de la Diputació de València així com en el Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana.

L’orquestra de cambra va començar la seua marxa al setembre de 2003. Ha realitzat concerts en el propi centre així com a Orpesa, Villena, La Pobla de Vallbona, Benaguasil, El Puig, Església San Maximiliano Kolbe i Nostra Sra. del Miracle de Benimaclet, Ateneu Mercantil de València, Club Diario Levante, la Sala SGAE de València i el Palau de les Arts, entre altres.

Per part seua, el cor va nàixer en el si de l’AMJ a l’octubre de 2005. Des de llavors ofereix concerts tant en solitari com al costat de l’Orquestra de manera habitual, havent actuat tant en el centre com a l’Església San Maximiliano Kolbe i Nostra Sra. del Miracle de Benimaclet, com en l’Ateneu Mercantil de València, a la Sala SGAE de València i en el Palau de les Arts.

Al llarg de la seua trajectòria, l’AMJ ha impulsat nombrosos projectes singulars i nous. Entre ells, el Concurs Internacional de Música Jove, que va per la seua sisena edició; el València Youth Wind Ensemble, en el qual participen cada any joves músics sota la batuta de directors i compositors de prestigi internacional; la Biblioteca Música Jove, que reuneix més de 150 partitures de 76 compositors de tot el món que poden descarregar-se de manera legal i gratuïta; i, més recentment, la SuperBand, una formació dirigida als músics més joves que va participar l’any passat en l’Ofrena amb un centenar d’alumnes tant de l’AMJ com d’altres societats musicals.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías