Search
Close this search box.

L’exposició “Dones pioneres en les bandes valencianes” s’inaugura hui 5 de març a Oriola

L’exposició fotogràfica “Dones pioneres en les bandes valencianes” s’inaugura hui 5 de març a les 19h. a la Sala Museu Sant Joan de Déu (Biblioteca Maria Moliner) d’Oriola (Alacant).

Aquesta inauguració, coordinada per la FSMCV i la Societat Musical A.C.A.M.D.O. d’Oriola, i organitzada per la Regidoria de Cultura d’Oriola, dóna impuls al projecte promogut per la Comissió de DONES I BANDES, l’objectiu del qual recau en visibilitzar el paper que tenen i han tingut les dones en la història de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. L’exposició va ser presentada en la passada Assemblea General d’octubre, coincidint amb la primera edició de la modalitat dels premis Euterpe a la igualtat de gènere en la música.

Dones silenciades i oblidades, directores, professores i intèrprets que són reconegudes a través de la labor de la Comissió DONES I BANDES. Un projecte creat per les pròpies dones pioneres que, a causa del canvi social que va ocórrer a l’Espanya dels 80, van començar la història de la inclusió del món femení en les Societats Musicals.

Durant la inauguració, tindrà lloc un concert i un interessant col·loqui amb la participació de professores d’escola de música, directives de Societats Musicals i algunes de les responsables de la Comissió DONES I BANDES. També participarà en aquest col·loqui María Olmo, qui acudirà en representació de l’actual junta directiva de la FSMCV.

A més, aquesta exposició és una mostra viva i en constant creixement, per la qual cosa està oberta a l’aportació de material relacionat amb la finalitat de recopilar informació que puga ajudar en l’impuls de la visibilització i l’apoderament de les dones en el món de la música i les Societats Musicals. Per a tal fi, les persones que disposen de material, fotos o documentació relacionada amb la temàtica poden enviar-la al correu electrònic gestorsculturals@fsmcv.org

L’exposició recorrerà tot el territori de la Comunitat Valenciana, vertebrat per les Societats Musicals, perquè puga ser visitada pel major nombre de persones possible.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías