Search
Close this search box.

La banda Amics de la Música de San Antonio de Benagéber estrena les obres guanyadores del Concurs Internacional de Composició Música Jove que organitza l’Associació Música Jove de València

El pròxim dissabte 1 de desembre a les 19 hores tindrà lloc un concert en el saló multiusos de San Antonio de Benagéber a càrrec de la banda de l’Associació Amics de la Música en el qual s’estrenaran les composicions guanyadores de les categories d’ensemble flexible i banda infantil del Concurs Internacional de Composició Música Jove 2018 que des de fa 5 anys organitza l’Associació Música Jove (AMJ) de València. Sota la direcció d’Enrique Barrachina, interpretaran obres de Frank Cogollos, Raúl Doménech, Gonzalo Albiol i Matteo Firmi. El concert s’emmarca en la campanya commemorativa dels 600 anys de la Generalitat Valenciana.

Aquest és el segon concert corresponent a les estrenes de les obres guanyadores del Concurs. El primer va estar a càrrec del cor Xiquets Cantors Divisi. Després del de San Antonio, la pròxima cita serà el 14 de desembre en l’Auditori de Consolat de Mar a Benaguasil on l’Orquestra de la AMJ dirigida per Amparo Aguado estrenarà les composicions premiades en la modalitat d’orquestra.

Les últimes obres a estrenar-se corresponen a les categories de banda juvenil i banda estàndard i seran interpretades per la banda del CAM de Montcada que dirigeix Raúl Doménech en el concert que se celebrarà el diumenge 16 de desembre en el Centre Cultural Blasco Ibáñez de la localitat.

Enguany al concurs es van presentar un total de 89 obres de 41 compositors (40 homes i 1 dona, procedents de 5 països: Espanya, Colòmbia, Itàlia, Equador i Portugal). Com a curiositat, la província espanyola de la qual procedien més obres va ser València (14), seguida d’Alacant (5).

En aquesta edició l’organització va ampliar les categories, de manera que els autors van poder presentar les seues composicions a quatre modalitats i, dins d’elles, vuit nivells: banda (estàndard, juvenil i infantil), orquestra (juvenil i infantil), ensemble flexible i cor (juvenil i infantil).

El jurat d’aquesta cinquena edició va estar compost pels compositors Ferrer Ferran, Claudia Montero i Martínez Gallego.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías