Search
Close this search box.

Bankia, la FSMCV i l’IVC impulsen la formació de bandes de música juvenils en dotze comarques de la Comunitat Valenciana

Bankia, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) han posat en marxa una campanya per al foment de les bandes juvenils comarcals a la Comunitat Valenciana. La iniciativa, que forma part del projecte ‘Bankia Escolta València’ dut a terme per les tres entitats, persegueix fomentar la cohesió social a la comarca a través de formacions de joves músics de dotze i 18 anys.

A través d’aquesta iniciativa, els joves músics de diferents municipis de la Comunitat Valenciana podran compartir la seua experiència musical amb companys d’altres localitats pròximes en la banda de música de la seua comarca. Les agrupacions comarcals participants tindran la possibilitat de treballar sota la batuta de directors de reconegut prestigi, així com de participar en concerts i en un altre tipus d’activitats i trobades musicals al llarg de l’any.

D’aquesta forma, comptaran per primera vegada en la seua història amb una Jove Banda Simfònica a les comarques de L’Alacantí, Vega Baixa, La Safor- Valldigna, Alt Palància, Canal de Navarrés, Ribera Alta, Vall dels Alcalans, Ciutat de València, La Costera, Vall de Càrcer, Camp de Túria i Vall d’Albaida.

Les noves bandes juvenils, que disposaran de 3.000 euros per a organitzar activitats culturals, educatives i d’oci, seran formacions que integraran entre 40 i 80 músics, segons la comarca, i tindran edats compreses entre els dotze i els 18 anys. Aquestos són alumnes de les escoles de música de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i la finalitat és que, en un futur, totes compten amb una banda juvenil.

Estem molt satisfets amb la posada en marxa d’aquestes joves bandes simfòniques que permetran als alumnes de les nostres escoles de música interactuar amb altres companys de la comarca i intercanviar experiències, alhora que es desenvolupa la cohesió entre les nostres societats musicals”, ha destacat Daniela González, presidenta de la FSMCV.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha destacat que “dins del compromís de Bankia amb la música, aquesta iniciativa és una oportunitat per als joves músics de dotze comarques de la Comunitat Valenciana; un fet enriquidor per al seu desenvolupament professional i que permet potenciar el talent, alhora que contribueix a la cohesió de la regió”.

Per part seua, la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha afegit que “aquest projecte és una més de les iniciatives que treballem conjuntament amb la FSMCV i Bankia per a donar suport al col·lectiu de les nostres bandes de música i potenciar la seua activitat a tots els nivells, en aquest cas concret, donant l’oportunitat als joves músics de créixer musicalment i compartir experiències“.

Els músics que formaran part d’aquestes unitats artístiques, a més de realitzar un concert, tenen planificats assajos previs, tallers didàctics, formació i activitats lúdiques. Tot això, per a fomentar la cohesió social a la comarca i que els joves tinguen noves experiències en l’àmbit musical.

Per als pròxims mesos les actuacions estan programades al juliol en la Canal de Navarrés; al setembre, a la Ribera Alta i la Vall dels Alcalans; a l’octubre, a la ciutat de València; al novembre, a la Vall de Càrcer; i en desembre, a la Vall d’Albaida.

Les bandes juvenils comarcals van començar les seues interpretacions el mes d’abril passat amb l’actuació de la unitat artística de L’Alacantí. Al maig i juny van continuar amb la de la Vega Baixa i La Safor- Valldigna, La Costera i Alt Palància, respectivament.

Sobre la FSMCV

La FSMCV aglutina actualment a 553 societats musicals, amb les seues respectives escoles de música, que agrupen 40.000 músics i 60.000 educands que formen part d’aquest entorn associatiu i que disposen en les seues estructures de recursos humans, artístics i materials que la FSMCV pretén potenciar i difondre, com a mostra del ric patrimoni musical que atresora el nostre territori, derivat d’un moviment associatiu considerat únic en el món.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías