Search
Close this search box.

La Biblioteca virtual de l’Associació Música Jove de València disposa ja de més de 100 partitures gratuïtes per a bandes, orquestres i ensembles

La AMJ ha inclòs aquesta setmana 39 noves obres, procedents en la seua majoria del Concurs Internacional de Composició Música Jove.

Es tracta d’un fons legal de descàrregues gratuïtes i legals d’obres originals per a diferents formacions musicals.

La base de dades forma part d’un dels projectes que desenvolupa l’Associació Música Jove de València.

La Biblioteca virtual de música digital de l’Associació Música Jove de València (AMJ) ha incrementat aquesta setmana la seua base de dades amb la incorporació de 39 noves obres per a diferents formacions musicals i que poden descarregar-se de manera legal i totalment gratuïta.

D’aquesta manera, la Biblioteca de l’AMJ reuneix més de 100 títols de 64 autors (59 homes i 5 dones) procedents en la seua majoria d’Espanya però també d’Itàlia, Colòmbia, Portugal i Brasil. Obres que s’estructuren en 12 col·leccions i que procedeixen, en la seua majoria, del Concurs Internacional de Composició Música Jove, als participants de la qual se’ls ofereix la possibilitat de participar en aquest projecte.

En l’actualitat, quasi un miler d’usuaris inscrits en la web poden descarregar aquestes obres destinades a la seua interpretació per part de bandes de música, orquestres, ensembles… i pròximament formacions de música de cambra i cor.

L’acolliment d’aquest nou projecte està sent molt bona, i ho diuen les xifres: fins al moment hi ha hagut 85.084 visites a les obres i s’han descarregat 25.318 composicions.

Una altra prova de la repercussió d’aquesta Biblioteca digital és el fet que alguns d’aquests títols estan sent utilitzats per diferents entitats per als seus concursos o certàmens. És el cas de l’obra Redoble, de Azael Tormo Muñoz, guanyadora del 4t Concurs Internacional de Composició Música Jove 2016 i disponible a la Biblioteca, i que ha sigut triada com a obra obligada de la tercera secció del 39 Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana que se celebrarà el pròxim mes de novembre al Palau dels Arts.

Així mateix, entre les obres obligades del Certamen de Bandes Juvenils del CAM de Montcada de 2018 figuren diverses composicions procedents de la Biblioteca de l’AMJ. Una Biblioteca que també inclou La ruta del Cid, obra de David Rivas Domínguez, i que la banda de l’AMJ interpretarà pròximament en el Certamen Autonòmic de Bandes.

Les obres estan sent interpretades per bandes, escoles i conservatoris de tota Espanya i també de Portugal, Itàlia, França, Brasil, Perú, Alemanya, Colòmbia, USA, Uruguai, Argentina…

La Biblioteca virtual va nàixer fa quatre anys amb l’objectiu de crear un fons legal de descàrregues gratuïtes i legals d’obres originals per a diferents formacions musicals com a banda simfònica, banda juvenil, orquestra de cambra, cor, agrupacions infantils, conjunts instrumentals, etc. Al mateix temps que facilita l’accés a aquestes partitures, l’AMJ contribueix a la promoció de joves compositors, que tenen en aquesta Biblioteca virtual una plataforma immillorable per a donar a conèixer el seu treball i que aquest siga interpretat.

Per a accedir a la Biblioteca i descarregar-se les partitures tan sols cal registrar-se. Així mateix, existeix un registre de compositors al que estos poden accedir i incloure el seu catàleg d’obres.

Cal afegir que des de la web no es ven gens, ja que no és una tenda o editorial sinó un projecte no lucratiu i tots els drets derivats de la interpretació o enregistrament de les obres es destinen al 100% als autors.

Una part important de les partitures disponibles a la Biblioteca virtual procedeixen del Concurs Internacional de Composició “Música Jove” que organitza l’AMJ, la cinquena convocatòria de la qual es publicarà el pròxim mes de desembre.

Des de l’AMJ s’anima a bandes, orquestres i formacions musicals en general a visitar aquesta Biblioteca virtual i descarregar-se partitures de forma totalment legal i a autors i compositors a incloure les seues obres i posar-les a la disposició de músics de tot el món.

Associació Música Jove

L’Associació Música Jove (AMJ) de Benimaclet (València) és una entitat no lucrativa fundada al juny de 1994 que engloba tres grans activitats: la docent (Taller de Música Jove), la interpretativa (Orquestra, Cor i Banda Música Jove) i la divulgativa (el Mini Auditori). Activitats realitzades setmanalment per les més de cinc-centes persones entre socis, alumnat i professorat que formen AMJ.

L’AMJ pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), la Federació de Centres Autoritzats (FECEMAC), la Xarxa Espanyola d’Escoles de Música (REEM) i la European Modern Music Network (EMMEN).

Més informació:

BIBLIOTECA VIRTUAL DE LA AMJ

Compartir:

Últimas noticias

Categorías