Search
Close this search box.

El conjunt de corda de l’Ateneu del Port i la Jove Orquestra de la Lira Saguntina s’uneixen per a oferir un concert de primavera

Organitzat per l’Ajuntament de Sagunt, el Conjunt de corda de l’Ateneu Musical del Port i la Jove Orquestra de la Societat Musical Lira Saguntina oferiran un concert el pròxim dissabte 25 de maig a les 20h a l’Auditori Joaquín Rodrigo. El concert està emmarcat en la programació de primavera organitzada per l’Ajuntament així com en la XVI campanya d’Intercanvis Musicals de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. L’entrada és gratuïta fins a competar aforament.

El concert constarà de dues parts: En la primera d’elles el director de l’Ateneu, Josep Gabaldó Sancho, ha seleccionat obres de Sibelius, Shostakóvich, Vivaldi i acabant amb la banda sonora de Star Wars, de John Williams. En la segona part del concert el director de la Jove Orquestra, Ramón Z. Cerdà Ramón, ha seleccionat música variada, des del repertori barroc amb música de Vivaldi fins a la dels nostres dies, com a grans bandes sonores de pel·lícules. Cal destacar el Concert de dos violins i violoncello en Re menor op. 3 núm. 11 Rv.565, concert de gran dificultat del compositor italià Antonio Vivaldi, amb la participació de les solistes Nora Pérez Gomis i Isabel Buendía Valls al violí, i Zoe Pérez Gomis al violoncello.

Ateneu Musical del Port

La societat Ateneu Musical del Port es va fundar en 1880 en el Districte Marítim de València anomenada aleshores Poble Nou del Mar. Els fundadors, entre els quals destaquem al Pare Luis Navarro i Vicente Ballester Fandos, la van denominar Patronat Musical de Poble Nou del Mar. En 1933 es va procedir a canviar el nom, dient-se des de llavors Ateneu Musical del Port.

Aquesta centenària agrupació ha participat des de 1895 en certàmens celebrats a Albacete, Cullera, Leganés, Tortosa i València. Obtenint trenta-dos premis: 2 Accèssits, 2 tercers premis, 11 segons premis i 17 primers premis. D’ells destaquem el Primer Premi de la Secció Especial de la Fira de Juliol de València de 1932, l’Esment d’Honor obtingut en el mateix certamen, l’any 1999 i el primer premi en la Secció Primera en el Certamen Internacional de l’any 2007. En l’actualitat presideix aquesta societat Susi Estelles Gallego.

Jove Orquestra Lira Saguntina

La Jove Orquestra de la Societat Musical Lira Saguntina naix en 2006, com a iniciativa de la directiva de la Societat per a anar introduint als joves estudiants de corda de la seua Escola de música Joaquín Rodrigo en el món i disciplina del treball en orquestra, com a pas previ i formatiu per a la seua futura incorporació a l’Orquestra Simfònica de la Societat.

En els seus primers 10 anys de vida van compartir la tasca formativa Antonio Benedito i Ramón Z. Cerdà, especialistes de violoncel i violí respectivament. Des de la temporada 2016-2017 es fa càrrec en solitari de la direcció Ramón Z. Cerdà.


Imatge principal: Jove Orquestra Lira Saguntina

Compartir:

Últimas noticias

Categorías