Search
Close this search box.

Curs de direcció amb Pere Vicalet: El prisma del director

El director ha de conèixer múltiples recursos per fer arribar allò que l’autor escriu a la partitura, però també ha de saber filtrar d’entre tots els recursos, quin és el més eficaç i eficient segons l’agrupació. Aquest curs de direcció es planteja després d’anys d’estudiar la tècnica de diferents directors especialitzats en orquestra, banda, música actual o música coral. Amb el temps, pràctica i reflexió, i una vegada han estat interioritzats els diferents recursos, és el moment de compartir-los amb coneixement de causa per saber quan utilitzar-ne cadascun i a més a més, amb el luxe de poder fer-ho mitjançant pràctiques en viu amb ensembles musicals i optimitzar el treball i ritme d’assaig de cara al concert.

Els continguts teòrics del curs seran des de la iniciació a recursos gestuals i múltiples tècniques de direcció, fins a l’estudi de la partitura i la gestió de l’assaig. Tot això amb el suport i les aportacions tecnològiques en les quals Pere Vicalet ha treballat els darrers anys.

D’altra banda, la particularitat del curs és que els alumnes podran fer pràctiques al finalitzar cada encontre amb ensembles de músics professionals com el quartet de corda Sul Tasto, el quintet de vent-metal 5fanBrass i amb el quintet de vent-fusta Tosca Ensemble on a més, hi haurà una audició final de curs i les classes seran gravades per ser analitzades posteriorment.

Dues conferències-taller completen el curs dividit en quatre encontres. La primera conferència serà sobre la gestió del currículum, el màrqueting i la imatge personal a les xarxes socials per Pablo Bas, un aspecte que comença a ser més que necessari. La segona, serà per a cuidar la posició corporal a l’hora de dirigir mitjançant el ioga aplicat a la musculatura que intervé durant l’exercici de la direcció. Aquest taller estarà impartit per Ana Argente.

El curs es realitzarà al fantàstic espai natural dels Jardins de l’Albarda (Pedreguer, Marina Alta). Hi haurà quatre encontres que es realitzaran els dissabtes 16 de febrer, 2 de març, 25 de maig i 1 de juny, que serà el concert. A més, hi ha la possibilitat d’assistir a cada encontre per separat tant d’alumne actiu com d’alumne oient. Es pot solicitar més informació al correu direcciomusical@gmail.com.

el prisma del director pere vicalet

Compartir:

Últimas noticias

Categorías