Search
Close this search box.

El President de la FSMCV reclama un finançament just per a les Societats Musicals

València, 21 de novembre del 2016

El President de la FSMCV, Pedro Rodríguez, ha fet este matí una entrevista a la Cadena Ser València, en la qual ha reclamat un finançament més just per a les societats musicals. En concret, el president s’ha referit a les últimes xifres presentades als pressupostos de Cultura, que han vist un increment del 14,4% respecte al 2016, mentre que la partida dedicada a la Federació només ha augmentat en 6.000 euros, el que significa tan sols un 0,04% més que l’any anterior.

Davant estes dades, Pedro Rodríguez ha destacat que la Federació aglutina a 547 societats musicals; més de 200.000 socis que sumen més que la massa social dels grans equips de futbol de la Comunitat Valenciana o que la massa d’associats del Barça i el Madrid juntes; 1075 bandes de música entre bandes simfòniques, bandes juvenils, orquestres, big bands i altres agrupacions; i més de 600 centres educatius.

Estes xifres representen un fet únic en el món, i venen a corroborar que la crisi ha enfortit a les societats musicals que compten ara amb més socis i més educands que fa cinc anys. No obstant això, “no estem a la mitjana, ni tan sols a la mitjana de Conselleria, que és el 5,45%, ens estem quedant enrere”, ha destacat Pedro Rodríguez en la seua intervenció.

“És una llàstima, perquè la pròpia Universitat de València diu que la major indústria cultural de la Comunitat Valenciana són les societats musicals, i resulta que esta major indústria cultura només té el 1,7% del pressupost de Cultura”. Per al president de la FSMCV, el problema és que “l’administració no acaba de creure-s’ho”, raó per la qual “no hi ha repercussió d’aquest gran entramat social o d’aquesta cultura popular que ho impregna tot en el tema musical traslladant-se als pressupostos o a l’àmbit polític”, ha destacat Pedro Rodríguez.

El President de la FSMCV té esperances, perquè “en el tripartit n’hi han sensibilitats, amb Presidència per primera vegada des de fa moltíssims anys tenim una agenda i estem treballant en algunes coses. Tenim esperança. Demà ens rep el President (Ximo Puig) en audiència, el que fa més de 10 anys que no passava. I amb l’altre soci de govern que és Podemos tenim una relació fantàstica. Pepe Almeria, ex president de la Federació, està a Les Corts Valencianes i ens serveix de suport i de pal de paller quan entrem amb les nostres propostes d’esmenes, que per altra banda no ens deixen altre remei que presentar”.

No obstant això, Pedro Rodríguez destaca que “la Conselleria ens està deixant un poc enrere, i les promeses que es van fer antigament des de Morera o el president del Bloc anteriorment, no s’estan complint per l’equip de Marzà. Aquesta és la nostra lluita”.

El President de la FSMCV ha volgut aprofitar la ocasió per felicitar a tots els músics i les societats musicals per Santa Cecília, la patrona de la música, una celebració que enguany ha coincidit amb la presentació dels pressupostos de la Generalitat i que ha deixat un regust agredolç per la necessitat de reivindicar, un any més, un finançament més just per a les societats musicals.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías