Search
Close this search box.

Elx acollirà el dissabte el concert gratuït “BIC Bands” amb 300 músics en homenatge a les bandes musicals de la Comunitat Valenciana

La plaça del Centre de Congressos d’Elx acollirà el pròxim dissabte, dia 23, el concert “BIC Bands”, en el qual participaran sis bandes de música de la Comunitat i uns 300 músics, 50 en cadascuna d’elles, des de les deu del matí fins a la huit de la vesprada amb entrada gratuïta, segons han informat l’alcalde d’Elx, Carlos González; el director territorial de Presidència de la Generalitat, Esteban Vallejo; el vocal de la Federació de Societats Musicals, Juan Carlos Alfonso; i la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, Patricia Maciá.

Aquest concert s’emmarca en l’homenatge a les bandes de música de la Comunitat quan es complirà, el mes vinent de maig, el primer aniversari de la seua declaració com a Bé d’Interés Cultural i està organitzat per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament il·licità, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Amb motiu d’aquesta commemoració ja es va celebrar un concert a València el passat dia 9 i, després del d’Elx, està previst un altre a Castelló el pròxim dia 7 d’abril.

Es tracta d’un acte musical i cultural d’extraordinària importància i com a alcalde de la ciutat he d’agrair tant a la Federació com a la Generalitat Valenciana que hagen pensat en Elx per a realitzar un esdeveniment amb una simbologia tan important”, ha assenyalat l’alcalde d’Elx.

Es tracta d’homenatjar les societats musicals que s’estenen per tots els pobles de la nostra Comunitat per iniciativa del president, Ximo Puig, que volia donar a conéixer l’aliança entre el Govern actual i les bandes de música, un element essencial de la nostra cultura”, ha indicat el director territorial de Presidència.

Els habitants de la Comunitat Valenciana tenim el privilegi de ser trilingües quasi genèticament. Parlem castellà, valencià i en música, que té la característica de ser l’idioma més parlat i que tothom entén i sent. Es tracta de fer un homenatge als qui han estat mantenint en cada poble escoles de música i societats musicals. La declaració de BIC és un acte de justícia i de cultura”, ha comentat Vallejo.

Per part de la Federació, Juan Carlos Alfonso ha agraït la col·laboració de la Generalitat i de l’Ajuntament il·licità i ha informat que “el temps de cada actuació serà de 50 minuts, per la qual cosa tindrem huit hores de música gratis, de tots els gèneres, tipus i per a tots els gustos”.

Les actuacions previstes i les hores seran les següents:

– 10.00 – Obertura de la jornada amb la Sociedad Unión Musical La Constancia, de Catral.
– 11.30 – Actuació de la Sociedad Instructiva Musical Romanense, de la Romana.
– 13.00 – Sociedad Unión Musical La Aurora, d’Albatera.
– 16.30 – Unió Musical d’Ondara.
– 18.00 – Unión Musical San Fulgencio.
– 19.30 – Sociedad Musical y Cultural Virgen de las Nieves, d’Asp.

Premis Princesa d’Astúries

L’alcalde d’Elx convida a tots els il·licitans a participar en aquesta activitat, que qualifica de “marató musical”, i ha avançat que presentarà immediatament una moció a la Junta Local de Govern per a donar el suport de l’Ajuntament d’Elx a la candidatura de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana als premis Princesa d’Astúries en la categoria d’Arts: “Considerem que és un reconeixement molt merescut per la importància que tenen aquestes Societats en la construcció de la identitat valenciana”.

El moviment associatiu musical, segons dades de la Federació Valenciana, el conformen 550 societats musicals que agrupen 40.000 músics (el 50% del total d’Espanya), 60.000 alumnes a les escoles de música, i més de 200.000 socis.


Imatge: D’esquerra a dreta, Esteban Vallejo, delegat territorial de presidència de la Generalitat Valenciana; Carlos González, alcalde d’Elx; Juan Carlos Alfonso, vocal FSMCV i president comarcal FSMCV Vinalopó; i Patricia Maciá, regidora de Cultura Ajuntament d’Elx.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías