Search
Close this search box.

La FSMCV participa a Sicília en el projecte Erasmus+ “Música i Tecnologia”

Durant una setmana una delegació valenciana conformada per 4 joves de l’escola de música de la Societat Musical de Canet d’en Berenguer i el seu director, Sergi Rajadell, han participat amb Remigi Morant, vicepresident de la FSMCV, en un projecte europeu destinat a la formació de joves. Aquesta iniciativa estava dirigida per la prestigiosa Associació d’Amics de Salvatore Quasimodo i en les seues instal·lacions en el Parc Salvatore Quasimodo de Roccalumera es van desenvolupar les activitats programades. També van participar en aquest projecte professorat i alumnes d’Itàlia, França, Romania, Croàcia, Malta, Geòrgia i Turquia.

Les activitats de formació estaven destinades a presentar i treballar amb els programes Tactus i Cantus (dues iniciatives de la Universitat de València i la FSMCV), Soundcool (UPV, amb la col·laboració didàctica de la UV i la FSMCV) i Aula Virtual (projecte de l’Escola de Música de Canet que va rebre el premi Euterpe en el passat any 2016). També va haver-hi temps per a fer una visita a Taormina i Messina, ciutats repletes d’expressions artístiques de totes les cultures que han habitat Sicília.

23559566 998647920278104 4311950857890114492 n

Entre les delegacions participants estaven l’Institut d’Arts de Baia Mare (Romania) i l’associació francesa Pop Up (Avingnon) amb les quals hem compartit altres projectes europeus, igual que amb l’associació italiana. Cal destacar la participació de la Federació de Bandes de Malta, una associació que aglutina a 90 societats musicals de característiques semblants a les nostres. Aquesta delegació venia acompanyada pel seu vicepresident, JC Azzopardi.

Entre les activitats complementàries vam tenir ocasió d’assistir a un concert en el qual els alumnes de l’Institut Comprensiu Tremesteri de Messina ens van oferir una mostra de música electrònica realitzada amb el programa Soundcool i també la Banda Contesse de Messina dirigida pel professor Giovanni La Fauci va fer un xicotet concert en el qual també van incorporar efectes mitjançant Soundcool.

En resum, una experiència rica i formativa en la qual no dubtarem a participar en altres convocatòries.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías