Search
Close this search box.

La Corporació Musical Primitiva d’Alcoi en el concert “Música per als versos, versos per a la música”

El diumenge 12 de febrer a les 19 h. al Teatre Calderón es celebra un nou espectacle multidisciplinar de la Corporació Musical Primitiva sota l’epígraf Música per als versos, versos per a la música dirigit per Eduard Terol i Botella, amb música, projeccions, i sobretot, poesia de la mà de Joan Valls i Jordà, recordat en el centenari del seu naixement.

Aquest esdeveniment poètic-musical compta amb les veus excepcionals de Pepa Botella de Castañer i Juan Javier Gisbert Cortés que aniran desgranant alguns dels més bells fragments de l’obra del ‘versaire alcoià’.

Les constants temàtiques de la seva obra com la Serra de Mariola, la Festa i la figura de Gonzalo Barrachina seran un bon motiu per escoltar música, la majoria d’ella composta per amics personals del poeta com Gonzalo Blanes amb La madrugada i Amando Blanquer amb el Prec a Sant Jordi extret de la Missa a Sant Jordi amb la qual es compta amb la participació de la Coral Polifònica Alcoiana, Cantores de Alcoy i Cor Veus Blanques. Del seu admirat Gonzalo Barrachina al qual li dedicaria una semblança biogràfica en 1951, s’interpreta Ecos Levantinos, la qual segons Valls, és “una suite de un maravilloso engarce folklórico, con un autor poseedor de la más depurada técnica armónica”. 

De la poesia més autòctona passem a la més universal amb un homenatge a Tannhäusser, del qual la seva llegenda va inspirar nombroses obres poètiques i musicals com les del poeta Heinrich Heine i Richard Wagner. D’aquest segon apareix també en el programa l’obertura de la seva famosa òperaTannhäusser, en una transcripció per a banda de Camilo Pérez Monllor.

Les diferents parts del concert s’aniran il·lustrant amb un muntatge audiovisual sobre el poeta compost d’imatges extretes del Fons Municipal Joan Valls gràcies a la feina de Josep Lluís Santonja, director de l’Arxiu Municipal d’Alcoi. El concert està organitzat per l’Ajuntament d’Alcoi dins de la sèrie d’activitats que es van desenvolupant dins el 2017 Any Joan Valls.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías