Search
Close this search box.

La FSMCV i la Diputació de València signen un conveni que impulsarà els serveis de la FSMCV a les societats musicals

El president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Pedro Rodríguez, i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han signat este matí un conveni de col·laboració que té l’objectiu d’impulsar la professionalització del sector mitjançant un projecte de gestió cultural per a societats musicals (SSMM).

Pedro Rodríguez ha mostrat el seu agraïment per aquest conveni que significa el reconeixement a una reivindicació que des de l’any 2000 s’ha realitzat des d’aquesta institució i que havia quedat paralitzat amb la crisi.

L’acord de col·laboració, que s’estendrà fins a juny del 2019, permetrà agilitar les ajudes concedides per la Diputació a les SSMM mitjançant la coordinació entre els gestors culturals que la FSMCV posarà al seu servei els tècnics d’aquest organisme públic. D’aquesta manera, les SSMM tindran una assistència territorial en tot el procés de gestió de les subvencions que li han estat assignades, professionalitzant-se el procés de gestió cultural.

“El voluntarisme en les societats musicals és imprescindible que existisca, però també és fonamental que els processos de gestió cultural estiguen recolzats per professionals per a una major garantia d’èxit. Per tant, equilibrar este binomi és essencial per a una millor agilitació dels processos en la gestió de les ajudes i modernització del col·lectiu musical”, ha declarat el president de la FSMCV.

Per la seua banda, el president de la Diputació ha destacat el compromís d’aquesta institució amb les SSMM, com a part essencial de la nostra cultura, i ha manifestat que la millor forma de portar-ho a la pràctica és la creació d’aquest conveni que atorgarà major fluïdesa i agilitat a les sol·licituds que aquestes realitzen.

Ajudes de la Diputació de València a les SSMM

Les subvencions de la Diputació de València a les SSMM van arribar als 3 milions d’euros en 2016:

  • – 1.275.000 € es van destinar al programa “Retrobem” per a concerts, manteniment de les escoles i adquisició de noves partitures.
  • – 625.000 € per a la millora de certàmens i actes commemoratius.
  • – 625.000 € para la compra d’instruments.
  • – 500.000 euros per a la rehabilitació de locals.

El màxim responsable provincial ha resaltat també les novetats aprovades últimament com és la inclusió en les ajudes a rehabilitació de locals a aquelles societats musicals que disposen d’un local arrendat (durant un mínim de cinc anys), ja que fins al moment era una mesura de la qual únicament es podien beneficiar les societats que disposaven d’un local en propietat.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías