Search
Close this search box.

La FSMCV es reuneix amb la Federació Xinesa de Bandes de Música (CASBE) per iniciar col·laboracions internacionals

  • El President de la FSMCV s’ha reunit a Xina amb representants de la Federació Xina de Bandes de Música (CASBE), amb motiu d’un projecte internacional que pretén millorar l’ocupabilitat i la cooperació.
  • La reunió s’ha celebrat en el marc de la Fira Internacional de Música ‘Music China’, un esdeveniment de gran rellevància internacional que té lloc anualment a Shanghai.
  • Les bandes de música valencianes també han estat representades gràcies als músics valencians que han participat a l’esdeveniment.

Valencia, 28 d’octubre del 2016

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha estat present a la Fira Internacional de Música ‘Music China’, un esdeveniment que es celebra anualment a Shanghai i que és considerada una de les fires internacionals més importants del món.

En el marc d’aquesta fira, celebrada entre el 26 i el 29 d’octubre, el President de la FSMCV, Pedro Rodríguez, s’ha reunit amb el seu homòleg xinés de la CASBE (China Association for Symphonic Bands and Ensembles), Yu Hai, per tal d’iniciar les col·laboracions internacionals necessàries per portar endavant un projecte internacional, l’objectiu del qual és millorar la ocupabilitat i la visibilitat dels músics i dels professors de música. Un projecte de llarg recorregut que comença ara i que millorarà no sols la mobilitat dels músics i docents, sinó també la visibilitat d’aquest col·lectiu.

La FSMCV tornarà a Xina en maig del 2017, per a conèixer la realitat de les societats musicals al país asiàtic i als seus directius, músics, directors i compositors. Els representants de la FSMCV actuaran com a jurat convidat al certamen que les bandes xineses celebraran en eixa data. La Federació Xina, per la seua banda, visitarà la Comunitat Valenciana a octubre de l’any que ve, coincidint amb el Certamen Autonòmic.

La fira ‘Music China’ ha acollit representants de les més importants firmes d’instruments, així com projectes i iniciatives musicals, entre els quals es troben nous mètodes d’ensenyament i didàctica musical. Espanya compta amb una àmplia representació en aquest prestigiós esdeveniment, on les bandes de música valencianes també han estat presents mitjançant els músics valencians que han participat a la fira.

Aquesta reunió marca una fita en les relacions internacionals que donaran projecció d’àmbit mundial al col•lectiu musical de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías