Search
Close this search box.

Les Orquestres de la Primitiva de Rafelbunyol y de la SM Sta. Cecilia de Cullera, guanyadores del concurs Bankia d’Orquestres valencianes

L’Orquestra Simfònica de la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol ha resultat guanyadora de la categoria Salvador Giner en la primera jornada del Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, celebrada en el Palau dels Arts. A la categoria Martin i Soler, s’ha alçat com a guanyador la Societat Musical Santa Cecília de Cullera. Carlos Garcés, director de la Santa Cecília de Cullera, ha sigut guardonat amb el Premi al Millor Director.

‘La Primitiva’ de Rafelbunyol, amb direcció de Pablo Marqués, ha interpretat la ‘Suite Checa Op.39’, de Dvorák, i la ‘Simfonia núm.2 en re major Op.36’ de Ludwig van Beethoven.

A continuació, ha intervingut l’Orquestra José Perpiñán de la Societat Musical de Segorbe dirigida per Daniel Gómez Asensio, que ha interpretat la ‘Simfonia en re major Op.44’, de Muzio Clementi, i ‘Finlàndia-Poema simfònic Op.26’, de Jean Sibelius.

En la sessió vespertina, ha actuat la Orquestra Simfònica Juvenil de l’Ateneu Musical de Cullera, dirigida per Pascual Martínez Martínez, interpretant l’obra ‘Les criatures de Prometeu’, de Ludwig van Beethoven, i la Suite de la pel·lícula ‘Ovod (El Borinot) Op.97’, de Dimitri Xostakóvitx.

Ha tancat la primera jornada del I Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana la Jove Orquestra de la Societat la Primitiva Setabense de Xàtiva, dirigida per José Martínez Colomina, que ha interpretat ‘Egmont Op.84’, de Ludwig van Beethoven, i la ‘Simfonia num.104 Londres’, de Joseph Haydn.

Diumenge a les 11h ha començat el torn de l’Orquestra de Corda de la Societat Musical d’Alboraia, que ha interpretat la Simfonia nº 5 en do menor, op. 67 de Beethoven i el Concert per a piano i orquestra nº 2 op. 18 de Rakhmàninov; a continuació l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical Santa Cecília de Cullera ha interpretat Coriolano seguida de la Simfonia nº 9 del Nou Món. Precisament el director de la Santa Cecília de Cullera, que ha resultat l’orquestra guanyadora d’aquesta categoria, ha sigut guardonat amb el Premi a Millor Director del I Concurs Bankia d’Orquestres de la CV.

En paraules del president de la FSMCV, Pedro Rodriguez, aquest concurs “ha vingut per a quedar-se” i és el primer pas del llarg camí que queda per recórrer a la Comunitat Valenciana en el tema orquestral, on diverses activitats no coordinades donen lloc a disfuncions i ineficiències: “Aquest projecte pretén reproduir el model d’èxit de les bandes de música en el tema orquestral, per la qual cosa es reprodueix el que la sana competència i els sentiments identitaris han aconseguit de positiu per al llançament dels nostres professionals a les bandes i orquestres de tot el món” ha declarat. Rodriguez ha assenyalat també que “perquè el món orquestral arribe a tenir la rellevància de l’univers bandísitico valencià és imprescindible que les orquestres introduïsquen la figura del músic aficionat com a part important de les seues plantilles, que a hores d’ara estan pràcticament copades per professionals o estudiants en vies de professionalització”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías