Search
Close this search box.

La SAM d’Alginet ajorna els concerts de Nadal, assajos i audicions pel Covid-19

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet ha ajornat els concerts de Nadal que anava a oferir el Cor a l’Església Sant Antoni Abat el dissabte 18 de desembre i la Banda Simfònica en el Teatre Modern el diumenge 19, sumant així aquesta decisió a la presa per la junta directiva amb el que tenia que haver celebrat la Banda Juvenil el passat dia 12. La delicada situació sanitària que pateix el municipi de La Ribera Alta pel Covid-19 ha estat el detonant per a cancel·lar-los. La delicada situació sanitària que pateix el municipi de La Ribera Alta pel Covid-19 ha estat el detonant per a cancel·lar-los.

La junta directiva de la societat musical informava que “a causa de l’empitjorament de la situació pel Covid-19 se suspenen fins a un altre avís, els assajos i el Concert de Nadal”. D’aquesta manera, es prenia una decisió en consonància amb la de l’Ajuntament d’Alginet per a no realitzar actes multitudinaris en llocs tancats; i anit, l’equip de direcció de l’escola de música decidia suspendre també les audicions del trimestre previstes per als dies 20, 21 i 22.

El Departament de Salut Pública de La Ribera informava ahir de les noves dades respecte a la incidència i prevalença dels casos de PCR + en Covid-19 durant els últims 14 dies. Alginet registrava un total de 172 casos actius amb una prevalença de 1.201,96 per 100.000 persones, una dada que contrasta amb la incidència acumulada en la Comunitat Valenciana que se situa en risc molt alt amb 528,42 casos, superant els 472,90 a Espanya, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

Voro López, president de la SAM d’Alginet, assegura que “ha sigut dolorós cancel·lar els assajos i els concerts temporalment però la junta directiva ha preferit ser molt cauta, no córrer cap risc i extremar les mesures sanitàries perquè estem en una situació difícil” López, que va informar a l’alcalde, José Vicente Alemany, i al regidor d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Gaya, subratlla que “els músics havien fet un gran esforç, per això esperem poder reprendre els assajos i celebrar els concerts el més aviat possible; ens agradaria que fóra en gener”.

Concerts i mesures sanitàries

El Cor de la SAM d’Alginet, dirigit per Candi Escrivà, tenia previst oferir un programa amb nadales tradicionals valencianes, nacionals i internacionals el 18 de desembre. La Banda Simfònica, dirigida per Carlos Aguado, anava a interpretar obres de Leroy Anderson, Johann Strauss, Don Gillis, Suzanne Welters i Ferrer Ferran per al Concert de Nadal que anava a celebrar-se el dia 19. Per la seua part, la Banda Juvenil, dirigida per Marc Sotorres, amb el programa Sona el Nadal anava a abordar peces de R. Scott, G. Ángel Tortosa, Lucky Chops, F. Cogollos, Strauss i P. Pérez Chovi, entre altres, el 12. La SAM d’Alginet anava a aplicar en aquests esdeveniments totes les mesures sanitàries front a la pandèmia, així com sol·licitar el certificat Covid-19 al públic a partir dels 12 anys.

La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de música autoritzat amb 129 alumnes, una escola de música amb 104, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orquestra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta.

La SAM d’Alginet és membre de la FSMCV, una associació que agrupa 550 societats musicals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el principal agent cultural del territori segons la Universitat de València.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías