Search
Close this search box.

L’Agrupació Musical de Montaverner posarà la Música al partit Valencia C.F. – Granada

València, 8 de novembre del 2016

L’Agrupació Musical de Montaverner serà la encarregada de posar banda sonora al Mestalla durant el pròxim partit entre el Valencia C.F. i el Granada, que tindrà lloc el dia 20 de novembre a les 16:15 hores.

El repertori musical que oferirà la banda sota la batuta de Federico Sanz Plá serà la següent:

  • Arribada dels jugadors.
  • Ragon Falez (pasodoble), d’Emilio Cebrián Ruiz.
  • El Kabila (marxa mora), de José Mª Ferrero Pastor.
  • Amunt Valencia (himne), de Pablo Sánchez Torrella.
  • Passacarrers façana principal de Mestalla.
  • Tercio de Quites (pasdoble), de Rafael Talens Pelló.
  • Descans partit.
  • Entrada: Pechin (pasdoble), de Federico Sanz Pla.
  • Punt fix: Morenito de Valencia (pasdoble), de Vicente Portolés Tomás.
  • Eixida: Valencia (marxa), de José Padilla Sánchez.

Sobre la banda

L’Agrupación Musical de Montaverner fou fundada en 1919 sota la direcció de Vicent Mas, començant amb un reduït nombre de músics. Des d’aleshores, aquest nombre ha anat creixent fins arribar als 36 components que formen la banda en aquest moment.

En l’actualitat, la banda funciona al 100% de les seues possibilitats, sota la direcció del seu director actual, Federico Sanz Plá. Cal mencionar que malgrat la crisi i que no abunden les actuacions de l’Agrupació Musical al seu poble, porten el nom de Montaverner a 6 localitats diferents amb una vintena d’actuacions més que en anys anteriors. Actuacions que inclouen no només les festes de Moros i Cristians, sinó també intercanvis musicals, concerts i altres activitats.

L’Agrupació Musical de Montaverner va rebre el guardó a Millor Banda a Albaida (1997), Almansa (2000 i 2005) i a Quart de Poblet (2003, 2005 i 2007).

Cal destacar també la nova seu de l’Acadèmia de Música, reformada i inaugurada l’any 2005, i que compta amb professors titulats que formen els alumnes matriculats a l’escola.

Sobre el director, Federico Sanz Plá

Va nàixer a Montaverner, i va iniciar els seus estudis a una edat molt temprana, entrant com a músic de la banda als 11 anys i sent els seus professors els mateixos músics d’aquesta.

Es va formar al Conservatori de Música Lluís Millan de Xàtiva, per a després accedir en 1982 pel sistema d’oposició com a músic militar, continuant la seua carrera al Conservatori Antonio de Cabezón de Burgos, a on va entrar a formar part de l’Orquestra del conservatori.

Amb la seua llicenciatura, va continuar els estudis al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent, havent realitzat també cursos d’harmonia, formes i direcció d’orquestra.

En 1992 va ingressar com a director a l’Agrupació Musical de Montaverner, a on continua fins l’actualitat combinant la seua activitat de direcció amb la de mestre d’aquesta acadèmia de música.

Paral·lelament a tota aquesta activitat, ha compost peces de música festera, destacant el pasdoble “El Primer“, dedicat a son pare. Altres obres compostes per Federico Sanz Plá són “Festers de Sant Blai”, “La Fanfarria”, “Taifes eslaus”, “El Felucho”, “Banat” o “Pechin”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías