Search
Close this search box.

Marzà es reuneix amb la FSM de Buñol-Cullera-Llíria

Les Societats Musicals presenten al Conseller el projecte de la nova federació valenciana, un nou referent del mon bandístic a la Comunitat.

El màxim responsable del departament d’Educació i Cultura, el Conseller Vicent Marzà, va reunir-se, junt al diputat autonòmic Paco Garcia Latorre,  amb els màxims dirigents del G-6 bandístic valencià, “La Unió” i “La Primitiva”, de Llíria; “L’Harmònica” i “L’Artística”, de Bunyol; i “Santa Cecília” i “L’Ateneu”, de Cullera.

La Federació del G-6 ha donat a conèixer al Conseller els projectes que l’agrupació ha enllestit al llarg de 2017 i els objectius que s’ha marcat de cara a futur. Entre ells, destaca el cicle “A tres Bandes” del que ja s’han materialitzat dos concerts, un a Cullera en el mes de juliol i un altre a Llíria este mes d’octubre. Restant per realitzar dos concerts més al 2018 i dos al 2019.

Les societats musicals han comunicat al Conseller que s’han unit per a crear una associació que té per objectiu promoure activitats musicals i intercanvis entre estes entitats punteres del món bandístic i altres societats que es vulguin sumar de la Comunitat i aprofundir en l’estima de la societat valenciana per la música.

En esta línia, s’ha destacat el gran valor i patrimoni que suposa per als valencians tindre entitats de la solera i el prestigi com les que representen esta nova associació que agrupa a les sis bandes més guardonades i reconegudes en Certàmens Nacionals i Internacionals, com són les bandes de Buñol, Cullera i Llíria.

Igualment, esta nova Federació va transmetre a Marzà, la seua voluntat de col·laboració i intercanvi de projectes, iniciatives i visió sobre la evolució de les societats musicals valencianes i la seua vessant educativa i pedagògica a traves de les Escoles de Música i Escoles d’Educands, la dinamització i potenciació de les diferents agrupacions i la reformulació de la música de banda en les seues diferents modalitats.

Un aspecte concret que es va a tractar en la reunió va a ser el redisseny del Certamen Internacional de Bandes Música, amb la finalitat de poder donar-li una projecció més participativa de cara a la ciutadania i que torne a ser un referent indiscutible musical del Cap i Casal en el mes de juliol, tant a nivell valencià com estatal i internacional.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías