Search
Close this search box.

Més de 500 músics participen a Llíria en el String Instruments Fest

La Ciutat de la Música ha sigut testimoni d’una de les majors concentracions de músics recordades a la localitat edetana, amb un total de 500 intèrprets disfrutant d’una gran festa de la cultura musical i de caràcter internacional. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha acompanyat en este acte a l’alcalde Manolo Civera junt amb altres autoritats.

String Fest autoridades 25 11 2017

L’Ajuntament de Llíria va organitzar dissabte el String Instruments Fest, que s’emmarca en la programació del Festival DesenJazz 2017, amb la col·laboració de la Diputació de València, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’empresa d’instruments musicals Consolat de Mar.

L’acte va estar protagonitzat per alumnes i professors d’escoles de música de tota la Comunitat, que han rebut 400 instruments donats per la factoria xinesa Huadong Musical Instrument, a través de l’Ajuntament de Llíria. A esta quantitat s’han sumat, a més, altres 40 instruments des de la Fundació Bankia Escolta València.

500 músics en un escenari

La jornada, que s’ha desenvolupat al Pavelló Pla de l’Arc, va comptar amb un multitudinari concert a càrrec dels alumnes de les escoles de música, sota la direcció del violinista Vicent Balaguer. Els més de 500 músics han interpretat tots junts diverses peces així com el “l’Himne de l’Alegria” de Beethoven.

String Fest actuación 2 25 11 2017

A més, s’han oferit les actuacions de la Jove Orquestra Primitiva de Llíria, l’Orquestra del Conservatori Municipal, la Colla de Dolçainers de la Unió Musical de Llíria i l’Institut Confuci de la Universitat de València.

“Si Llíria ja era considerada la Ciutat de la Música, hui ho ha ratificat per complet sent la seu d’esta gran trobada musical, i que promet ser l’inici de gran celebracions d’este tipus gràcies a les relacions establides amb el districte pequinés de Pinggu, a més del sempre suport incondicional de la Diputació, la FSMCV i Consolat de Mar”, ha volgut expressar el primer edil, Manolo Civera.

Minut de silenci

L’acte es va iniciar amb tres minuts de silenci en condemna per l’assassinat d’una dona a Vinaròs a les mans de la seua exparella, el sext cas mortal de violència de gènere registrat enguany a la Comunitat.

String Fest minuto de silencio 25 11 2017

En este 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, l’Ajuntament de Llíria va repartir entre els assistents a l’esdeveniment un llaç morat per a promoure la sensibilització contra esta xacra social.

Festival de arròs amb bledes

D’altra banda, l’esdeveniment va finalitzar amb una degustació d’arròs amb bledes per a tots els assistents. Els establiments La Taula de Llíria, La Vaca i Siglo XXI, i la Penya Arre han oferit este plat típic de la gastronomia de Llíria.

String Fest degustación 25 11 2017

A més, la formació SedaJazz Kids Bands va posar l’ambientació musical a esta part. Els actes del Festival Desenjazz 2017 continuaran el pròxim cap de setmana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías