Search
Close this search box.

La FSMCV i l’Hospital de Manises signen un conveni de col·laboració per fomentar la salut entre els músics

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Hospital de Manises han signat un conveni de col·laboració per promoure la salut entre els músics.

Segons este acord, que ha estat ratificat pel president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, i el gerent de l’Hospital de Manises, el doctor Vicente Gil, es planificaran cursos i plans de prevenció que ajudaran a evitar patologies derivades del desenvolupament de l’activitat musical.

Les més comuns són, entre d’altres, contractures musculars, tendinopaties, problemes neurològics, lesions vocals, lesions d’oït i també de la pell degut a al·lèrgies desenvolupades pels components dels instruments.

“Més del 75% dels músics en algun moment de la seua carrera tenen algun problema mèdic relacionat precisament amb la pràctica musical. Per aquest motiu, és molt important aquest acord signat amb l’Hospital de Manises, degut a que permetrà conéixer als nostres músics pautes essencials que els ajudaran al desenvolupament de la seua activitat d’una forma saludable”, ha declarat Pedro Rodríguez.

“Des de l’Hospital de Manises estem centrats no sols en cuidar dels pacients quan la seua salut ho requereix, per a nosaltres una de les nostres actuacions prioritàries es basa en la prevenció de la malaltia i la promoció d’hàbits saludables. Per això, aquest conveni encaixa perfectament amb la nostra inquietud, doncs està centrada en difondre mesures d’higiene postural entre un col·lectiu amb tant d’arrelament social en la nostra comunitat com són els músics”, ha explicat el doctor Vicente Gil.

L’Hospital de Manises compta amb un equip mèdic multidisciplinar centrat en el diagnòstic, tractament i rehabilitació de patologies relacionades amb la Música i les Arts Escèniques que ofereix una atenció integral als pacients. Entre l’equip de professionals n’hi han experts en medicina de la música dins dels serveis de Medicina Rehabilitadora, Dermatologia, Al·lergologia, Fisioteràpia, Traumatologia, Neurologia, etc. Ells seran els encarregats de formar, aconsellar i recolzar en aquest àmbit als professors de música de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

En concret, s’organitzaran cursos de prevenció de patologies associades a l’ús d’instruments musicals i es crearan guies de consells i material educatiu destinats a divulgar mesures d’higiene postural específiques per a músics que permetran evitar patologies i millorar la seua salut.

Degut a les posicions poc naturals que adquireixen els músics per tocar cada tipus d’instrument, poden derivar-se una sèrie de dolències que, de no ser previngudes i/o tractades a temps, poden patir el risc d’arribar inclús a incapacitar-lo per a tocar el seu instrument.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías