Search
Close this search box.

Les 14 societats musicals de la comarca de l’Alt Palància reelegeixen Mari Pepa Colomina com a presidenta comarcal per als pròxims quatre anys

Les Societats Musicals de la comarca de l’Alt Palància han celebrat eleccions i han reelegit com a presidenta comarcal a Mari Pepa Colomina. Aquesta acció forma part del procés democràtic de la Federació per a configurar tota la seua estructura que, a més de Junta Directiva, compta amb 30 presidències comarcals i 3 presidents provincials.

Les eleccions dels nous presidents comarcals de la FSMCV s’han celebrat després de la votació, el passat 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València, de la nova Junta Directiva de la Federació per als pròxims 4 anys, que serà presidida de nou per Pedro Rodríguez.

Mari Pepa Colomina, que ha sigut elegida amb el 100% dels vots, és també la presidenta de la Societat Musical de Segorbe, de la qual forma part des de 2011. En l’assemblea comarcal extraordinària per a la celebració d’aquestes votacions van participar 11 societats musicals de la comarca.

MARI PEPA COLOMINA GOMIS Presidenta SM de Segorbe

Mari Pepa Colomina, presidenta comarcal de l’Alt Palància

El millor de ser presidenta comarcal és el vincle que es crea amb la resta de societats musicals de la comarca. Hi ha molt bon ambient i som una comarca unida. A més, en els últims anys s’han realitzat projectes nous que s’han creat gràcies a propostes dels diferents components del Comité Comarcal i això ha sigut un èxit”, ha afirmat Mari Pepa Colomina.

Algunes de les activitats més destacades de les societats musicals a la comarca són les Trobades de Bandes, que van començar a Begís fa 20 anys, i que són patrocinades per la Diputació de Castelló. En 2018 es van celebrar en el municipi de Viver i van organitzar una exposició recorrent aquests 20 anys a Navajas.

Juntament amb aquestes, també és desatcable la trobada d’alumnes de les escoles de música de les Societats Musicals de la comarca. Aquestes jornades són itinerants i cada any se celebren en una localitat. A més, en l’última van comptar amb la participació dels alumnes del Conservatori Professional de Música de l’Alt Palància.

És un privilegi la unitat que hi ha a la comarca a efectes musicals, tant a les escoles i les seues societats musicals com amb el conservatori. Tot el professorat implicat per a aconseguir una gran jornada musical amb 113 alumnes el juny passat, en una comarca amb menys de 30.000 habitants repartits en 28 municipis, és un gran èxit per a tots”, ha ressaltat Colomina.

Entre les propostes per a 2019, el principal objectiu del comité comarcal és formar una Banda de Música Comarcal que esperem siga acollida amb entusiasme per part dels músics de les nostres societats musicals. Fem un gran treball en equip i totes les idees que proposa aquest comité són ateses per al desenvolupament de la música a la comarca. La creació de la Banda Comarcal és una proposta llançada des de fa anys i esperem que enguany puga convertir-se en una realitat”, ha destacat Colomina.

L’any vinent la Trobada de Bandes es desenvoluparà en la localitat d’Almedíxer i en 2020 a Geldo, ja que serà l’any en què la seua societat musical celebre el seu 20é aniversari.

Som una comarca molt unida i la majoria de músics es coneixen. Hi ha molt bona relació entre totes les societats musicals i un elevat índex de participació. A més, un gran percentatge de components del comité comarcal són molt joves, la qual cosa fa suposar que el futur està garantit, joves implicats amb les seues societats musicals i amb ganes de treballar en equip per i per a la comarca. També és molt important destacar que intentem repartir els projectes per tots els municipis, ja que alguns són xicotets i qualsevol activitat suposa una gran jornada en ells”, ha explicat la presidenta comarcal.

Actualment, l’Alt Palància compta amb 14 Societats Musicals. Des de la FSMCV s’ha destacat que disposar d’una estructura comarcal és la clau que converteix a les Societats Musicals en principal element vertebrador de la Comunitat Valenciana. De fet, un dels projectes més potents de la FSMCV és el seu programa anual d’activitats comarcals que està destinat a arribar al màxim nombre de municipis amb l’objectiu d’implicar en elles al major nombre possible d’actors socials.

Sobre la FSMCV

La FSMCV, que en 2018 celebra el seu 50é aniversari, agrupa 550 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons la Universitat de València, i aporten anualment 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías