Search
Close this search box.

Presentació del 43é Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València

El Palau de la Música de València ha acollit, aquest matí, la presentació del 43é Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València, organitzat per l’àrea de Cultura de la institució i que tindrà lloc al llarg dels pròxims 17, 18 i 19 de maig.

La presentació ha comptat amb la participació de Xavier Rius, diputat de Cultura; Vicent Ros, director del Palau de la Música; Josep Vidal, cap del servei de Cultura de la Diputació; Roberto Escobar, vicepresident de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana; i Pablo Sánchez, assessor musical de la Diputació de València. L’acte ha comptat amb la presència de diversos membres de les bandes que participen en el Certamen, així com de regidors i regidores de les diferents corporacions municipals de les localitats que hi participen, com ara la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha destacat que “un any més, amb els recursos de què disposa la Diputació, continuem posant el màxim d’imaginació, treball i interés perquè aquest Certamen siga interessant per a les societats musicals, perquè participen i formen part d’aquest esdeveniment cultural”. Rius també ha volgut reconéixer el treball de les bandes, ja que “és un esforç molt gran per a les societats preparar el Certamen de Bandes i, per això, mereixen que continuem treballant per a seguir dignificant-lo”.

Per la seua banda, Josep Vidal, cap del servei de Cultura de la Diputació de València, ha afirmat que “un certamen que no avança està condemnat a morir i, per això, ens hem posat a treballar per a garantir la seua importància i rellevància, transmetre-la i donar-li projecció”, perquè “aquest certamen és un gran aparador de la qualitat de la música valenciana, un fenomen que marca la identitat del poble valencià”.

“És el certamen referent de la província i la Diputació ha fet molt per a donar-li suport i impuls”.
Roberto Escobar, vicepresident de la FSMCV

El director del Palau de la Música, Vicent Ros, ha destacat que “és un plaer tornar a acollir aquest certamen, com a músic i com a director d’aquesta casa, perquè València és una ciutat de referència per a la música i esdeveniments com el Certamen de Bandes de la Diputació contribueixen a la consideració de València com a Ciutat de la Música”. Per la seua banda, Roberto Escobar, vicepresident de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, ha afirmat que “és el certamen referent de la província i la Diputació ha fet molt per a donar-li suport i impuls”.

Un esdeveniment cultural consolidat

fotos certamen

El Certamen de Bandes de la Diputació és un esdeveniment cultural consolidat de primer ordre que enguany arriba a la seua 43a edició. El Certamen permet agrupar en pocs dies una vasta representació de la música de bandes valenciana, amb la participació d’un gran nombre de músics i músiques i un important impacte social en els municipis que participen.

Les bandes de la província que han volgut participar en aquesta edició disposen d’una ocasió magnífica per a batre’s sobre l’escenari del Palau de la Música de València, ja que es tracta d’una modalitat competitiva que disposa d’un total de cinc seccions. Les diferents categories a les quals poden concursar les societats musicals estan determinades pel seu nombre de participants sobre l’escenari, passant des de la quarta secció (amb un mínim de 40 músics) a la més nombrosa, la d’especial (amb un màxim de 110 músics).

L’obertura del Certamen de Bandes de la Diputació de València tindrà lloc el divendres, 17 de maig, a partir de les 20.00 hores, amb un acte de reconeixement a les societats musicals i als directors que han guanyat més vegades al certamen. L’acte d’obertura comptarà amb l’actuació de la Borriana Big Band i el grup de teatre Animé.

Les seccions quarta i segona competiran dissabte

El Certamen de Bandes de la Diputació de València arrancarà dissabte, 18 de maig, a partir de les 10.30 hores, amb les actuacions de les tres bandes que participen en la Secció Quarta. Totes elles començaran amb la interpretació de l’obra obligada, Sait, del compositor Rafael Giner i Estruch. Les bandes en qüestió són l’Agrupació Musical Jove de Manuel, dirigida per Vicent Sanchis Martínez; la Sociedad Artística y Cultural Unión Musical de Benetússer, dirigida per Isidro Joaquín Martínez Sáiz; i la Unió Musical d’Algimia d’Alfara, dirigida per Xesco Guillem i Escobar. En acabar els concerts el jurat atorgarà el premi d’aquesta secció.

Pel que fa a la vesprada, a partir de les 17.00 hores, competiran les bandes que participen en la Secció Segona, que interpretaran l’obra Díptic Simfònic, del compositor Salvador Chuliá Hernández, a més d’una obra de lliure elecció. Les bandes que participen són la Unió Musical Santa Cecília de Canals, dirigida per Josep Ros García; l’Associació Cultural Tot per la música d’Ontinyent, dirigida per Jordi Soler i Carbó; i el Centro Instructivo Musical Santa Cecilia de Yátova, dirigida per Juan Manuel Alarcón García. Per a cloure l’acte, es podrà gaudir de l’actuació de la Societat Musical del País Valencià a Barcelona, La Valenciana, que participarà com a banda convidada.

El diumenge serà el torn de les seccions especial, primera i tercera

La jornada del diumenge 19 de maig, que començarà a les 10.30 hores, comptarà amb l’actuació, per una banda, de la Banda Juvenil de la SMI Santa Cecília de Cullera, dirigida per Enrique Sapiña García, que és l’única participant de la Secció Primera i que interpretarà obres de Hugo Chinesta, José Luis Peiró i Juan-Gonzalo Gómez Deval. Per l’altra, també actuarà el Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, dirigida per José Martínez Colomina, única participant de la Secció Especial, que interpretarà obres de José Salvador González Moreno, Javier Artés Arlandis i José Súñer Oriola.

A partir de les 17.00 hores del diumenge, començaran les actuacions de la Secció Tercera, la més nombrosa quant a entitats participants. Totes les bandes participants tindran una primera obra obligada, que en aquest cas serà Via Augusta, de José María García Montalt. Participen en aquesta secció la Unió Musical de Xeraco, dirigida per Juan José Martí Gómez; la Societat Joventut Musical de Quart de les Valls, dirigida per Juan F. Plasencia Civera; la Banda Joven de la Unión Musical Municipal de Godelleta, dirigida per Vicente Reche Ruiz; la Societat Musical Música Jove de Benimaclet (València), dirigida per Enrique Barrachina; i l’Agrupación Musical Carrera Fuente de San Luis de València, dirigida per Diego Bosch Alcaina.

A més, el 43é Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València serà retransmés en streaming i presentat per dues professionals de la comunicació com són Carolina Quílez i Nerea San Fèlix.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías