Search
Close this search box.

La SIUM de Tavernes de la Valldigna realitza un concert extraordinari dirigit per vuit directors portuguesos i espanyols

Tavernes de la Valldigna, 18 d’abril 2016

La Unió Musical de Tavernes de la Valldigina acull un important concert en el qual participen directors 6 mestres portuguesos i dos directors de Tavernes.

Aquest concert especial que tindrà lloc en la vesprada del diumenge 24 d’abril a l’auditori de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna i els assajos i classes tindran lloc els dies previs -22, 23 i també el 24 d’abril- en horari de matí, vesprada i nit.

Els mestres participants en el concert treballaran durant tres dies amb la banda Simfònica de la SIUM sota la tutela del director titular Rafa Garrigós del que rebran classes teòriques i pràctiques per a preparar l’exigent repertori del concert. El curs va nàixer d’una iniciativa del reconegut mestre portugués Paulo Martins. Paulo Martins, mestre amb una gran activitat com a director i professor de direcció, té una important relació amb Espanya, ja que ha participat com a director de diferents agrupacions i certàmens a Espanya.

Adquirir experiència de direcció, objectiu del concert

El mestre Paulo Martins és professor d’Adreça de l’Acadèmia Portuguesa de banda, i com a experiència vital en el seu aprenentatge, pretén que els seus alumnes puguen enfrontar-se a realitats musicals diferents anara del seu entorn.

“Promou classes amb altres mestres en diferents països. En aquest context s’emmarca esta activitat de la Societat Instructiva Musical de Tavernes de la Valldigna. En aquest cas, 6 alumnes del mestre Martins i 2 alumnes dirección pertanyents a la pròpia SIUM, es repartiran el temps sobre el podi de director en el concert que clausurarà del curs”, ha explicat Rafael Garrigós director titular de la banda de Tavernes de la Valldigna.

La Instructiva de Tavernes, una entitat amb molta història

La Banda Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna va nàixer l’any 1883. L’any 1939 es van unir les dues bandes de la localitat, formant-se una sola agrupació que és la que actualment coneixem. A l’any 1965 comença lentament la seua recuperació i en 1969 es fa càrrec com a director D. Eduardo Arnau Moreno, el qual en poc temps aconsegueix millorar notablement el seu nivell musical i enquadrar-la en la Primera Secció del Certamen Internacional de Bandes de Música celebrat a València. Actualment compta amb uns 190 músics federats, i més de 70 d’ells són músics professionals que treballen en Conservatoris, Orquestres i Bandes de tot país, i és director de la banda simfònica Rafael M. Garrigós García. En 2008, va rebre la Medalla d’Or de part de la FSMCV amb motiu del 125 Aniversari.

Rafael M. Garrigós García, ha sigut director i professor de diferents conservatoris. Actualment està en el Conservatori Professional “Guitarrista José Tomás” d’Alacant on imparteix les assignatures d’Orquestra, Direcció Simfònico-Coral, Informàtica Musical i Llenguatge Musical. En 2013 ha sigut seleccionat com a director de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. És autor de publicacions pedagògiques que formen part de programes d’estudi de diferents conservatoris, i ha compost obres per a diferents agrupacions musicals.
Programa del Concert

Primera part

La marcelina (pd)(1989) Bernardo Adam Ferrero (1942)

Lake of the moon (2010) Kevin Houben (1977)

Entornos (sinfonía para banda)(2001)

Amando Blanquer (1935-2005)

1 allegro grazioso

2 lento

3 fanfarria
Segona part

Fourth Symphony (1992)

Alfred Reed (1921-2005)

1 elegy

2 intermezzo

3 tarantella

Danza sinfónica Op.117 (2004)

James Barnes (1949)

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías