Search
Close this search box.

La FSMCV reivindica el paper de les SSMM com un dels principals agents culturals de la Comunitat

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) complirà en 2018 el seu 50é aniversari. En este context i fent antesala de les celebracions per esta efemèride, la federació ha retut homenatge en Llíria a les 22 Societats Musicals (SSMM) que en 1967 decidiren constituir la FSMCV durant la celebració en este municipi dels Festivals d’Espanya.

En este acte, que s’ha celebrat en l’Església de la Sang de Llíria, el president de la FSMCV, Pedro Rodíguez, ha destacat “la gran iniciativa d’eixes 22 Societats Musicals que somiaren amb unir totes les bandes de la regió valenciana amb l’objectiu de la cura i el foment de la música, la seua pràctica i gaudi, com s’establí i roman en la majoria d’estatuts de les SSMM de la Comunitat”. “Actualment, la FSMCV està integrada per 547 societats musicals i les seues escoles de música, que conformen el 50% d’Espanya, a més compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, xifres que evidencies com el nostre moviment associatiu ha esdevingut en un dels principals agents culturals en les tres províncies”, ha assegurat Pedro Rodríguez.

El acto celebrado en Llíria ha contado con la presencia del director general del Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinós, y en él han participado también el presidente de la Unión Musical de Llíria, José Vicente Pedrola, que fue la SSMM que organizó los festivales de España en 1967, el historiador Francisco Rozalén que profundizó sobre la situación de España y Valencia en 1967 y el presidente de honor de la FSMCV Ángel Asunción, que estuvo presente en la propuesta de creación de la federación y explicó la situación de las SSMM en 1967.

Banda participant al Festival de Lliria el 10 09 1967



Festivals d’Espanya de 1967: Proposta de creació de la FSMCV

En 1967 fou Llíria el municipi triat per celebrar els Festivals d’Espanya. Patrocinats pel Ministeri d’Informació i Turisme, la Unió Musical de Llíria, fou l’amfitriona i organitzadora del programa d’actes. En este context, es va establir una reunió el 10 de setembre de 1967 amb el nom “Les bandes de música i els seus problemes” amb l’objectiu de tractar les qüestions que preocupaven a les SSMM en aquell moment i proposar la creació d’una federació que les agrupara. A la reunió acudiren 64 directius de 22 Societats Musicals d’Alacant, València i Castelló, que elaboraren un informe firmat per 30 dels assistents amb les principals conclusions i que lliuraren al Director General d’Informació del Ministeri d’Informació i Turismo, Carlos Robles Piquer, que acudí a la clausura dels Festivals. Eixe fou el primer pas per a la creació de la FSMCV.

Les Societats Musicals que participaren van ser: Agrupació L´Amistat (Quart de Poblet), Centre Instructiu Musical (en 1967, “Educación y Descanso”) de Mislata, Centre Artístic Musical de Moncada, Societat Musical Instructiva Santa Cecília (Cullera), Ateneu Musical de Cullera, Casino Musical de Godella, Unió Musical de Jalance, Ateneu Musical Schola Cantorium (Vall d’Uixó), Societat Musical “Lira Saguntina”, Agrupació Musical “Santa Cecília” de Sedaví, Centre Instructiu Musical “La Armónica” (Buñol), Societat Musical Lira Castellonera (Villanueva de Castellón), Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat, Societat Instructiva Unió Musical (Tavernes de la Valldigna), Societat Musical Lira Almussafense, Societat Musical Beniatjarense, Societat Artística Musical de Benifaió, Ateneu Musical i d’Ensenyança “Banda Primitiva” (Llíria), Centre Instructiu Musical Benimaclet, Unió Artístico Musical “Sant Francesc de Borja” de Gandia i la Unió Musical de Llíria.

 

fsmcv 50aniversario noticia

Presentació del logotius del 50é aniversari de la FSMCV

En el marc de l’homenatge s’ha presentat el logotipus que lluirà la FSMCV per commemorar el seu 50é aniversari i que ha estat dissenyat per José Antonio Yuste Raja, estudiant del Màster Universitari en Arts Visuals i Multimèdia de la Universitat Politècnica de València. Yuste resultà guanyador del concurs convocat per la federació per crear el logotipus oficial del 50é aniversari entre els alumnes i equips de professor-alumne de les facultats de Belles Arts de la Comunitat Valenciana i que estava premiat amb 1.500 €.

La proposta guanyadora de José Antonio Yuste se presenta sota el lema “La nostra música, els nostres músics”, i representa un pentagrama on apareixen tres punts que simulen tres notes en els colors de la bandera de la Comunitat: groc, roig i blau. Este disseny serà utilitzat en tots els actes i materials que durant tot l’any 2018 es duran a terme per commemorar el 50é aniversari de la FSMCV. L’acte celebrat en Llíria va clausurar-se amb l’actuació del quintet de vent “Llíria Wind Quintet”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías