Search
Close this search box.

La SAM d’Alginet obri la convocatòria del Concurs de Composició Pascual Pérez Choví de pasdobles

La societat musical, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alginet, inicia una tercera edició que dotarà amb 1.500, 1.000 i 500 euros les tres obres premiades; en 2022 van augmentar de manera notable les partitures presentades

L’admissió d’originals finalitzarà a les 14.00 hores del 31 de maig, el jurat seleccionarà 5 composicions que seran interpretades per la Banda Simfònica de la SAM d’Alginet el 16 de setembre, dia en què es farà pública la decisió del jurat i el lliurament de premis

L’alcalde d’Alginet, José Vicente Alemany, ha mostrat la seua satisfacció per la convocatòria d’un concurs que “posa en valor la figura de Pascual Pérez Choví, reconegut en tot el món per ser el compositor de Pepita Greus”, i ha indicat que “la partitura original la va cedir la família al consistori”

Vicent Gaya, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alginet, assenyala que “és un honor comptar amb aquest concurs internacional que permet que Alginet es conega mundialment per la seua música i la seua cultura”

Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha manifestat que “convidem a participar en un concurs que té l’objectiu de promocionar a compositores i compositors de tot el món”

Alginet, 21 de febrer de 2023

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet ha convocat i publicat les bases del III Concurs de Composició Pascual Pérez Choví en la modalitat de pasdoble. L’entitat, que duu a terme aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alginet, va incrementar de manera notable les obres presentades en l’anterior edició que, al seu torn, reprenia la seua celebració després de l’aturada a la que va obligar la crisi sanitària del Covid-19.

La societat musical dotarà amb 1.500, 1.000 i 500 euros als tres primers pasdobles premiats pels membres del jurat. Les bases per les que es regeix exposen que cada participant podrà presentar les obres que desitge, sempre que siguen originals, inèdites i no hagen sigut interpretades públicament amb anterioritat a la decisió del jurat, que valorarà, especialment, l’originalitat de les composicions, així com la seua idoneïtat per a poder ser interpretades en cercaviles.

L’admissió d’originals finalitzarà a les 14.00 hores del 31 de maig amb les obres identificades amb un lema, en cap cas podran anar signades perquè comportaria la seua exclusió. Finalitzat el termini, un jurat tècnic format per tres persones de reconegut prestigi musical, seleccionarà un màxim de cinc composicions que seran interpretades en un concert
per la Banda Simfònica de la Societat Artística Musical d’Alginet que tindrà lloc el 16 de setembre de 2023, dia en què es farà pública la decisió del jurat i el lliurament dels premis. Els autors de les composicions seleccionades que no obtinguen premi rebran un diploma que acredite la seua condició de finalista en el concurs.

L’alcalde d’Alginet, José Vicente Alemany, ha mostrat la seua satisfacció per la convocatòria de la tercera edició d’un concurs que “posa en valor la figura de Pascual Pérez Choví, reconegut a tot el món per ser el compositor del pasdoble Pepita Greus”, i ha indicat que “la partitura original la va cedir la família al consistori”. Alemany ha subratllat que “l’Ajuntament d’Alginet secunda i col·labora en aquest concurs i està sempre al costat de les iniciatives de la societat musical i que impulsen la música i el treball dels compositors”.

Vicent Gaya, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alginet, assenyala que “és un honor comptar amb aquest concurs internacional que permet que Alginet es conega mundialment per la seua música i la seua cultura”. Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha manifestat que “convidem a participar en un concurs que té l’objectiu de promocionar a compositores i compositors de tot el món”. El president ha destacat que “la societat musical pretén difondre el seu treball entre el col·lectiu, impulsar la labor de creació contemporània i rendir permanent homenatge al mestre Pascual Pérez Choví”.

En l’anterior edició, els membres del jurat, Aureli Chorro (president), i José Alamá i Azael Tormo (vocals), que van valorar especialment l’originalitat de les composicions, així com la seua idoneïtat per a poder ser interpretades en cercaviles, van designar als guanyadors després d’un concert que va concitar a nombrós públic. El compositor Juan Enrique Benavent Vidal amb el lema Al meu amic va ser el guanyador del primer premi dotat amb 1.500 euros; Josep Cano Graciá amb Què curiós va aconseguir el segon amb una assignació de 1.000 euros; i Vicent Cuquerella amb Buseret el tercer amb 500 euros.

Pascual Pérez Choví, un referent
L’Ajuntament d’Alginet va proclamar en 2019 com a fill adoptiu del poble al compositor i director Pascual Pérez Choví (1889 – 1953), una icona i referent de la cultura bandística i un músic d’una àmplia i reconeguda trajectòria artística. Fruit de la col·laboració de la societat musical i el consistori en la reivindicació i difusió de la seua figura i obra es va gestar, dins de la celebració del 125 aniversari de la SAM d’Alginet, la competició que porta el seu nom.

Pérez Choví va començar a tocar el clarinet en la Banda Municipal de València als 11 anys, i va dirigir, a partir de 1923, a la Banda Simfònica de la Societat Artística Musical d’Alginet. Liderant aquesta formació va guanyar, en 1924 i 1925, dos segons premis en el Certamen Internacional de Bandes de Música (CIBM) Ciutat de València. En 1926 va obtindre el primer premi en aquest prestigiós concurs estrenant la seua obra, Pepita Greus, un popular pasdoble dedicat a la poeta alginetina Ángela Josefa Greus Sáez.

El director va aconseguir un altre primer premi amb la Banda Simfònica en el CIBM Ciutat de València en 1930, així com primers premis en el Certamen de Requena i en el de Benifaió. El compositor, molt vinculat amb el municipi d’Alginet, compta amb obres molt conegudes en el panorama bandístic com Entre azahar, Flores de España, Mariloles y Mimosita.

Dia de la Dona
La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet celebrarà el Dia de la Dona amb un concert que tindrà lloc en el Teatre Modern, demà divendres 24 de febrer. En la primera part, s’abordaran les obres Llamas de Arte de Mª Dolores Soriano Raga; Marxa del Rei Barbut de Matilde Salvador; Chelva de Laura Beele y The open window de Raquel Sánchez. En la segona, tocaran Aloha de Lucía Burguera Gandía; Soledad d’Alzira de Olga Clari y Cleopatra de Amparo Edo Biol.

Des de 1894
La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de música autoritzat amb 109 alumnes, una escola de música amb més de 300, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orquestra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta.

La SAM d’Alginet és membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), una associació que agrupa 550 societats musicals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el principal agent cultural del territori segons la Universitat de València.

Adjuntem bases:

Compartir:

Últimas noticias

Categorías