Els representants d’ambdues institucions van tractar temes d’interès comú per a millorar les condicions de l’estudi de la música, com la realització de pràctiques en bandes i orquestres, la possibilitat d’oferir residències a estudiants Erasmus, o la necessitat de disposar d’un Mapa Escolar d’Estudis Musicals.
Pedro Rodríguez, president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i Remigi Morant, vicepresident i responsable de l’Àrea d’Escoles de Música de la FSMCV, es van reunir en la vesprada d’ahir amb la directora del Conservatori Superior de València, Mª Dolores Tomás Calatayud, per a establir un primer contacte entre ambdues entitats que òbriga vies de col·laboració entre dues institucions referents de la música valenciana.
En un clima cordial es van anar desglossant diferents temes amb la finalitat d’establir possibles camins que milloren les condicions d’estudi dels estudiants de música.
En eixa línia es va comentar la possibilitat d’oferir residències en societats musicals i escoles de música a estudiants estrangers que gràcies al programa europeu d’estudis, Erasmus, resideixen a València durant uns mesos. També es va plantejar la realització de pràctiques d’estudiants a les bandes i orquestres de les societats musicals, o la possibilitat que els locals de les entitats associatives puguen ser llocs de trobada i assaig per a músics de fora de València i que tenen dificultats per a assajar durant els caps de setmana. Així mateix, la directora del Conservatori Superior va explicar el programa solidari que mantenen amb Uganda de recollida, reparació i enviament d’instruments musicals, convidant a la FSMCV a col·laborar en el mateix.
Finalment, els responsables de la FSMCV van comentar també la recent presentació del model d’Escoles de Música defensat per la Federació fa unes setmanes, així com la confecció d’un escrit amb destinació al professorat dels conservatoris amb la finalitat d’explicar la posició de l’entitat respecte a determinats aspectes de l’ensenyament musical en la nostra comunitat i la necessitat de comptar amb un Mapa Escolar dels Estudis Musicals que duga a terme la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Ambdues entitats es van comprometre a pensar en les propostes comentades i a treballar en elles per a aconseguir programes de col·laboració.
Documents
Carta per al professorat dels conservatoris de la Comunitat Valenciana